Dagens PS

Så kan du tjäna över 20 000 per år på ditt bolån

Skandia bolån
Med argumentet "stigande marknadsräntor" följer Skandia strömmen och höjer nu räntan på flera bolån med längre löptider. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 12 nov. 2021Publicerad: 04 juli 2021

Nollräntan består och du som sonderar bolånemarknaden kan nu tjäna över 20 000 kronor eller mer per år på ditt bolån. Så här gör du!

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Ponera att du har ett bolån på 2 miljoner kronor samtidigt som det just nu är extremt stora ränteskillnader bland aktörerna på marknaden.

SvD berättar att på sajten Konsumenterna, som har sammanställt listräntorna, är den högsta listräntan hos storbankerna för ett tremånaderslån hela 2,39 procent, och den lägsta 0,85 procent.

Men rådet är att inte acceptera listräntan. Den som är smart prutar, binder eller flyttar bolånet till den mest tacksamma aktören, som erbjuder lägst ränta.

Poff – så har du tjänat 21 560 kronor

Det går att tjäna över 20 000 kronor, eller 21 560 kronor för att vara mer exakt, om året på ett bolån på 2 miljoner kronor, framgår det.

SvD:s tips är att upprepade gånger pruta hos sin bank och samtidigt följa ränteutvecklingen hos aktörerna.

Där till rekommenderas du som bolånetagare att begära ut ett amorteringsunderlag för ett eventuellt byte av bank.

Men det går också att få hela paketet på en gång. “Allt fler aktörer erbjuder färdiga bolån utan prut. Du slår in dina uppgifter och erbjuds helt enkelt en ränta. Det är en rad olika faktorer som avgör hur låg din ränta blir. Men det betyder också att det inte är säkert att just du kan få de absolut lägsta specialräntorna”, skriver Svenska Dagbladet.

ANNONS

För att helt eliminera risken för höjd boränta kan du binda lånet, vilket kan vara helt okej som Dagens PS berättade om på onsdagen med hänvisning till SvD.

Glöm oavsett inte att bankerna skördar mångmiljardvinster på bolån, det finns alltid marginaler att ta av för att få ner bolånekostnaderna.

Läs även: Riksbanken: Fortsatt nollränta – “pandemin inte över” »

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS