DagensPS.se har tidigare skrivit om både när rekordvillan med havsutsikt i Malmöstadsdelen Ribersborg köptes och såldes av Zlatan Ibrahimovic. När Manchester United-stjärnan och affärsmannen gav 30 miljoner kronor för lyxhuset blev det Malmös dyraste husaffär i historien och när NHL-stjärnan Carl Söderberg köpte 2015 fick ”Ibra” ut lika mycket.

ANNONS

Men trots att Zlatan sedan länge lämnat den åtråvärda adressen har en ekonomiskt huvudvärk hängt sig kvar för Sveriges mest framgångsrike fotbollsproffs. Enligt Kvällsposten, som hänvisar till Sydsvenskan, har det tvistats i nio års tid om stjärnan ska betala en nota på 8 miljoner kronor.

Bakgrunden är en omfattande renovering av huset utförd av byggbolaget Arx som Ibrahimovic lagt sammanlagt 30 miljoner kronor på. Företaget gick dock i konkurs 2008 och sedan dess har det legat kvar en fordran på 8 miljoner kronor utställd på Zlatan. En fordran som det alltså pågått en mångårig rättsprocess kring.

Men nu verkar saken avgjord. Enligt Sydsvenskan ska avslutningshandlingar lämnats in till Malmö tingsrätt och Arx advokat, Peter Thörnwall, har lagt ned ärendet eftersom entreprenaden var hävd när konkursen ägde rum.

”Jag bedömde inte att det skulle gå att driva kraven vidare mot bakgrund av besiktningen”, säger han till Sydsvenskan, enligt Kvällsposten.

MISSA INTE: Zlatan säljer drömvillan: ”Ingen vet prislappen” [DagensPS.se] >

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN: Zlatan lägger ned – bryter med svensk IT-miljardär [DagensPS.se] >