Dagens PS

Utspelet: Vill se ”rejäl sänkning” av skatten

Bostadsminister Peter Eriksson (MP) vill sänka reavinstskatten "rejält"
John Uggla
John Uggla
Uppdaterad: 30 jan. 2017Publicerad: 30 jan. 2017

Bostadsminister Peter Eriksson (MP) vill sänka reavinstskatten ”rejält”, säger han i en intervju med Dagens Nyheter. Det tidigare MP-språkröret menar att de höga nivåerna, i dag 22 procent, har en inlåsningseffekt där äldre ensamstående tvingas kvar i stora bostäder medan unga och barnfamiljer tvingas leva trångbott.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

”Det stora problemet för mig är att den förra regeringen höjde reavinstbeskattningen kraftigt. Den är det största bekymret på skatteområdet just nu”, säger han i en intervju i DN som dock konstaterar att Alliansen höjde den med 2 procentenheter under dess två mandatperioder.

Peter Eriksson efterfrågar blocköverskridande överenskommelser när det gäller regleringen av bostadsmarknaden men vill inte prata om några exakta siffror när det kommer till skattesänkningen. Hur en sänkning ska finansieras är inte heller helt glasklart. När Dagens Nyheter frågar om en ny fastighetsskatt kan bli aktuell svarar han:

”Jag vill inte låsa mig för hur det ska finansieras. Men jag ser att det är många som har ägt sin bostad länge, är ensamstående och har en bostad som är för stor, att de tvekar att sälja. Just för att reavinstskatten är så pass hög.”

MISSA INTE: Kolla redan i dag – får du skattepengar?  >

LÄS ÄVEN: Pensionärer jagas efter kryphål i skattelagen  >

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS