I USA är nu bostadsmarknaden en av de största hämskorna för ekonomisk tillväxt och den väntas inte bli bättre än på ett tag.

ANNONS

Bostadsmarknaden har varit ett stort hinder för den ekonomiska tillväxten i USA och analytiker förväntar sig inte någon vändning på kort sikt, det rapporterar Business Insider.

Enligt USA:s senaste BNP-data återgick den totala amerikanska ekonomin till tillväxt under årets tredje kvartal, men bostadsinvesteringarna sjönk med 26,4 procent, ett mått som är en viktig mätare för bostadsbyggande och relaterad aktivitet på bostadsmarknaden.

Enligt Michael Reynolds, vice vd för investeringsstrategi vid Glenmede, hade bostadsinvesteringar i kombination med investeringar i andra fastigheter de största negativa effekterna på den ekonomiska aktiviteten i USA under det tredje kvartalet.

Stigande bolåneräntor avskräcker konsumenter

Michael Reynolds menar att aktiviteten i sektorn vanligtvis är väldigt känslig för prisförändringar och den fasta 30-åriga bolåneräntan i USA har faktiskt, sedan augusti, stigit med nästan 140 punkter, till 7,16 procent.

Enligt Pantheon Macroeconomics chefekonom Ian Shepherdson kommer fallande bostadspriser hjälpa till att lindra inflationstalen, men han förväntar sig att bostadsinvesteringarna i USA, under det fjärde kvartalet, kommer vara lika få som de varit under det tredje kvartalet.

ANNONS
ANNONS

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: JM säljer färre bostäder [Dagens PS]