Stockholm leder Sverigeligan när det gäller bostadspriserna 2020 och DN listar utifrån redan befintlig statistik vilka kommuner i Stockholms län som haft högst prisökningar det senaste året.

ANNONS

Som Dagens PS tidigare berättat gick priserna på bostadsrätter upp med i snitt 7 procent under fjolåret medan villapriserna ökade i genomsnitt 13 procent i landet som helhet.

I Stockholm ökade bostadspriserna mer än i riket totalt, villapriserna steg med 15 procent. På bostadsrätter var prisökningen däremot i snitt 7 procent, precis som för landet i övrigt, medan fritidshuspriserna klättrade 14 procent på årsbasis.

Allt enligt Svensk Mäklarstatistiks siffror, som vi alltså tidigare redovisat (se länk ovan).

Vaxholm toppar bostadsrättspriserna i länet

När det gäller bostadsrättspriserna tar Vaxholms kommun täten i Stockholms län med en prisökning under senaste året på 26 procent.

Tvåa på listan är Upplands Bro (+17 procent), trea Danderyd (+14,3), följt av Värmdö (+12,9) och Nacka, som noterar en prisuppgång på 11,2 procent det senaste året.

I Norrtälje och Sigtuna har bostadsrättspriserna sjunkit under perioden med 1,7 respektive 1,3 procent.

Vallentuna står för den största prisökningen på villor (+29 procent), men även Österåker, Tyresö, Botkyrka och Huddinge har enligt statistiken, som Dagens Nyheter alltså brutit ner, haft kraftiga prisstegringar under 2020.

ANNONS
ANNONS

Lägst prisökning på villor i länet har Ekerö, Värmdö, Norrtälje, Upplands Väsby och Sigtuna haft.

Läs hela artikeln på DN.se.