Bostadsmarknaden fortsätter att öka halvvägs in i oktober, både när det gäller priser och antal försäljningar. Allra dyrast är det att köpa boende i Stockholm. Vi har tittat på i vilken kommun i Storstockholm du får mest lägenhet för pengarna när det kommer till nyproducerade lägenheter. Här hittar du Storstockholms billigaste nyproduktion enligt siffror från Svensk Mäklarstatistik.  

ANNONS

Prisutvecklingen på bostadsmarknaden fortsätter uppåt. Halvvägs in i oktober visar statistiken att bostadsmarknaden fortsätter att öka, både med antal försäljningar och när det gäller priser.

Vi har tidigare skrivit om vilket byggårtionde som ger mest kvadratmeter för pengarna innanför tull. Nu har vi i stället kollat på i vilken kommun du hittar Storstockholms billigaste nyproduktion.

Billigt och billigt, allt är relativt men i den här kommunen får du mer än dubbelt så många kvadratmeter än om du köper nyproduktion i Stockholm kommun.

”Där havet och livet möts”

Så lyder Nynäshamns slogan och det är här du får mest kvadratmeter för pengarna enligt nya siffror.

I snitt kostar en nyproducerad bostadsrätt i Nynäshamn kommun 30 957 kronor per kvadratmeter och du får i snitt 32,3 kvadratmeter per miljon. Till skillnad från Stockholm kommun där du får 14,4 kvadratmeter per miljon och betalar i snitt 69 308 kronor per kvadrat.

ANNONS
ANNONS

Sen får man så klart ha i åtanke att Nynäshamn ligger i utkanten av Storstockholm men med närhet till havet och möjligtvis lite större lägenhet, kanske det är värt det?