Hemnets vinst före skatt ökar till 80,5 miljoner i tredje kvartalet jämfört med 36,6 miljoner kronor i Q3 i fjol.

ANNONS

I delårsrapporten från bostadssajten Hemnet framgår det att resultatet förbättrats avsevärt. Även omsättningen ökar och under årets nio första månader blev den 196 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 142 miljoner kronor under motsvarande period 2020.

”Intäktsökningen drevs främst av vår nya prismodell för bostadssäljare som lanserades tidigare under året”, kommenterar Hemnets vd Cecilia Beck-Friis.

Ökad användning av tilläggstjänsterna

Hon konstaterar även att användningen av bolagets tilläggstjänster ökar bland kunderna.

”Vi förväntar oss att dessa trender kommer att fortsätta in i det fjärde kvartalet om än med publiceringsvolymer som faller tillbaka från rekordnivåerna under de två senaste kvartalen till en nivå i linje med samma kvartal förra året”, säger Hemnets vd i pressmeddelandet.

Här kan du ta del av delårsrapporten i sin helhet, där siffrorna inte infriar marknadens förväntan.

Hemnet-aktien backade på resultatrapporten och var 10-tiden på torsdagen ner med drygt 7 procent. På fredagen, under börsens halvdag, rekylerade Hemnet-aktien upp igen.

Inför Hemnets börsnotering i våras ansåg många analytiker att aktien var dyr, men marknaden delade uppenbarligen inte den åsikten.

ANNONS
ANNONS

Aktien stack i väg upp med nästan 50 procent i börsdebuten och stängde på plus med drygt 42 procent första handelsdagen.

Här kan du följa utvecklingen av Hemnets aktie just nu.

Läs mer: Hemnet värt 10 miljarder – sajtens snille fick 15 000 kronor [Dagens PS]