Hyresvärden fick nog av mannens bolmande i bostaden och har nu sett till att han blir vräkt från lägenheten, berättar Hem & Hyra.

ANNONS

Mannen fick först en varning av sin privata hyresvärd. Det var för drygt ett år sedan då grannar hade klagat på röklukt och att mannen störde.

Det gick så långt, skriver Hem & Hyra, att folk till och med sa upp sina hyreskontrakt och lägenheter stod tomma.

När värden sedan lät besikta den rökande mannens bostad visade det sig att lägenheten var gravt nikotinskadad. Dessutom var det fullt av sopor i lägenheten varpå mannen uppmanades igen att sluta röka inomhus och även städa sitt hem.

Vid en ny besiktning dagen före julafton i fjol visade det sig att mannen varken hade sluta röka i lägenheten eller städat den.

Fester och lös elkabel i duschen

Dessutom upptäcktes en lös elkabel i duschen, plus att mannen anklagades för att ha uppträtt hotfullt mot grannar och haft högljudda fester.

Ärendet hamnade på hyresnämndens bord där mannen slog ifrån sig anklagelserna och hävdade att han hade sjukdomen kol, vilket gör att han bara kan röka ett par cigaretter om dagen.

Han påstod också att han är för sjuk för att ha fester. Den löshängande elkabeln hade han däremot ingen förklaring till och hyresnämnden gick på den privata hyresvärdens linje och fastställda vräkningen.

ANNONS
ANNONS

Hyresvärden visade bland annat bilder och besiktningsprotokoll som styrkte att bostaden blivit nikotinskadad och var ostädad, berättar Hem & Hyra.

Läs även: Köpte lyxvåning i Stockholm svart – åker på dubbelsmäll [Dagens PS]

Läs mer: Vanvårdade sin bostad – får betala 800 000 kronor [Dagens PS]