Dagens PS

Plötsligt blev bolånet 6.000 kronor dyrare

Swedbank
Swedbank
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 28 dec. 2018Publicerad: 28 dec. 2018
ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Så mycket ökar kostnaden per år för ett lån på 3 miljoner kronor med rörlig ränta efter Swedbanks höjning i dag.

Det skriver Svenska Dagbladet, som konstaterar att andra banker fortsätter ligga lågt samtidigt som alltså Swedbank nu höjer boräntorna efter Riksbankens höjning av reporäntan från minus 0,50 till minus 0,25 procent förra veckan.

Förutom Swedbank har statliga SBAB höjt räntorna på bolån med rörlig ränta samt med bindningstider på ett och två år med 0,15–0,25 procentenheter.

I Swedbanks fall handlar det om en höjning på 0,20 procentenheter för tremånadersräntan och ettårsräntan, vilket ger 2,25 procent i ränta.

Den som vill binda sitt lån på två år får en räntehöjning med 0,15 procentenheter till 2,20 procent, framgår det på SvD.se, som uppger att kostnaderna för befintliga lån ökar normalt med lika mycket på ränteändringsdagen.

Swedbank motiverar räntehöjningen med “högre upplåningskostnader”. Francke Rodau, kommunikationschef vid Swedbank, säger till SvD att banken anpassar sig till Riksbankens senaste räntebeslut.

SEB deklarerar dock att banken “avvaktar med räntehöjningar tills vidare”.

Samma besked ger Handelsbanken och Skandiabanken.

När banker och andra sparinstitut inte kan erbjuda någon ränta att tala om så vill vi erbjuda ett bra alternativ. Hos oss får du hög ränta från första kronan. Upp till 10%.

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS