Ett fritidshus, visserligen vid havet men inte större än 38 kvadratmeter, slår nytt rekord i pris.

ANNONS

Stugan med blott två rum på Getterön i Varberg gick alltså för 8,5 miljoner kronor, det vill säga 223.684 kronor per kvadrat, rapporterar Hallands Nyheter och uppger att familjen som haft stugan i sin ägo sedan 1940-talet trodde att den möjligen skulle riva ner ett pris på omkring 5 miljoner kronor.

Men prislappen blev betydligt högre än så.

”Kvadratmeterpriset kommer att bli svårslaget. Men det är tillfälligheter som gör det, även om stugan varit större så hade nog inte priset blivit högre. För i det här fallet var det läget mer än stugan som låg bakom priset”, säger fastighetsmäklaren Ida Persson till Hallands Nyheter och berättar att familjen som slog till är mycket nöjd med stugköpet – och priset.

I Sveriges dyraste bostadsområde, Vasastan/Norrmalm i Stockholm, ligger kvadratmeterpriset på 100.000 kronor i snitt, enligt Svensk mäklarstatistik.

Det säger en hel del om priset på just den här stugan, som alltså fick ett kvadratmeterpris som hamnade långt över det dubbla.

Köparen av stugan har möjlighet att bygga ut eftersom byggrätten på tomten – som uppges vara på 900 kvadratmeter – är på 80 kvadratmeter enligt detaljplanen.

Normalt är det konmplext att få rätt att bygga ut på Getterön, framgår det, då hänsyn bland annat måste tas till översvämningsrisker och vattenproblematik.

ANNONS
ANNONS

MISSA INTE: Han säljer lyxstugan – spana in prislappen [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Värsta lyan mitt i city kostar skjortan [DagensPS.se] >