Dagens PS

Nya siffror: Så går det på bostadsmarknaden

Varför blir bostadssituationen inte en valfråga? (Foto: TT
Varför blir bostadssituationen inte en valfråga? (Foto: TT)
Finwire
Finwire
Uppdaterad: 16 maj 2018Publicerad: 16 maj 2018

Priserna på bostäder i Sverige noterade små förändringar i april jämför med mars. Det framgår av statistik som är framtagen av SCB på uppdrag av Svensk Mäklarstatistik och som presenteras på onsdagen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Priserna på bostadsrätter i Sverige backade med 1 procent i april jämfört med mars. På tre månader är priserna också ned med 1 procent och på tolv månader noteras en nedgång på 7 procent. Medelpriset i april var 36.013 kronor per kvadratmeter.

Priserna på villor i Sverige var oförändrade i april jämfört med mars. På tre månader var priserna upp med 1 procent och på tolv månader var priserna oförändrade. Medelpriset för en villa i Sverige var 3,10 miljoner kronor i april.

Priserna på fritidshus steg med 8 procent i april på tolv månader. Medelpriset var här 1,66 miljoner kronor.

“Tittar man på rikets prisutveckling den senaste tolvmånadersperioden så skedde den största prisnedgången under andra halvåret 2017 för både bostadsrätter och villor. Sedan dess har prisnedgångarna stannat av vid något som kan liknas vid en platå. Men platån ser olika ut för de olika bostadsslagen, villor uppvisar positiva tendenser medan trenden för bostadsrätter är fortsatt svagt negativ”, kommenterar Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS