Sidan Hemnet har under oktober nått sitt absoluta registrerade försäljningsrekord av bostäder någonsin. Över 10 000 bostadsrätter har sålts under månaden via sidan och kurvan pekar efter sommaren uppåt. 

ANNONS

Oktober 2019 är första gången över 10.000 bostäder har sålts via Hemnet. Erik Holmberg, analytiker på Hemnet, berättar för Nyhetsbyrån Direkt att våren också hade hög försäljning, men att det idag är en högre andel av bostäderna på företagets hemsida som faktiskt blir sålda i slutändan:
”Vi hade en rekordförsäljning även i maj, men skillnaden är att vi då också hade ett utbudsrekord medan utbudet nu är lägre. Vi ser detta som en tydlig indikation på att marknaden fungerar bra och att köpare och säljare möts i hög utsträckning”, säger han enligt Veckans Affärer.

Totalt såldes det 10.042 bostäder under oktober. Detta är den högsta siffra företaget uppnått sedan de började räkna. Om man mäter det i omsättningshastighet skulle det med takten i oktober ta 2.2 månader att sälja alla bostäder som var till salu på Hemnet, vilket är en hastighet som inte uppnåtts förrän 2016, enligt Nyhetsbyrån direkt.

Hemnets statistik framhäver även att svenska folket börjar vänja sig vid det ekonomiska ramverk som har inverkan på ett bostadsköp, enligt Hemnet själva.

ANNONS
ANNONS

”Ju längre tid som går sedan nedgången hösten 2017 och amorteringskraven desto mer glöms de bort och man anpassar sig”, säger Erik Holmberg, enligt Veckans Affärer.