En just nu obyggd lägenhet i Göteborg kan bli dyrast i stadens historia. Priset har höjts med 6-7 miljoner på ett par år. Det handlar om ett penthouse i skyskrapan Karlatornet.

ANNONS

Det är topplägenheten i den ännu obyggda skyskrapan Karlatornet på Hisingen som Karlatornet har blivit 6-7 miljoner dyrare på ett par år, rapporterar Hela Hisingen.

161 lägenheter i Karlatornet är ännu inte sålda – däribland den rekorddyra lyxvåningen på 370 kvadratmeter som kommer att ligga högst upp i skrapan, skriver Göteborgs-Posten.

Våningen är ett penthouse på tre våningar med takterrass, pool och bastu. Att köpa lägenheten innan huset är uppfört kostar idag 69,3 miljoner kronor, flera gånger högre än när projektet startade.

Mäklaren Niklas Berntzon säger till GP att prisökningen beror på att hela marknaden ökar i pris och att höjningen är naturlig.

Karlatornet har blivit försenat av olika skäl, men projektet kunde ta fart efter att fastighetsägaren Balder gick in som delägare. Nu är planen att tornet ska vara färdigbyggt 2023.

Exklusivt segment

Projektet är tänkt som ett bidrag till det exklusivare segmentet av bostäder. Ola Serneke på Serneke Fastigheter, som uppför byggnaden, har redan köpt en av de finare bostadsrätterna för 66 miljoner.

ANNONS
ANNONS

De boende har tillgång till gym och spa med relax, pool och bastu. Det finns även en gemensam terrass och ett hundspa.

I sin marknadsföring beskriver företaget lägenheterna som ett mellanting mellan hotell och bostad, eftersom tornet ligger i direkt anslutning till ett hotell. ”Beställ room service upp till din lägenhet – perfekt för en middag efter en lång dag eller brunch efter en lång natt. Det kommer också finnas möjlighet att beställa städning och tvättning”, skriver Serneke fastigheter på hemsidan.

Av de 12 lägenheterna i Karlatornet Penthouse är det fem som ännu inte är sålda.

Läs också:

Enorm lyxvilla till salu – för 150 miljoner [Dagens PS]