Dagens PS

Din bostadsrättsförening kan få skatteåterbäring

bostadsrättsförening skatteåterbäring
Om din bostadsrättsförening gjort det här kan den ha rätt att få tillbaka på skatten, enligt senaste nytt från Skatteverket. (Foto: Scott Graham/Unsplash)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 09 sep. 2021Publicerad: 09 sep. 2021

Om din bostadsrättsförening gjort det här kan den ha rätt att få tillbaka på skatten, skatteåterbäring alltså, enligt senaste nytt från Skatteverket.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Sajten Brf-nytt berättar att Skatteverket i ett ställningstagande beslutat om att bostadsrättsföreningar som investerat i individuell mätning och debitering av el, vatten, värme och laddplatser, IMD, har rätt att göra avdrag på momsen för inköp och installation av mätsystemen.

Momsavdraget för er bostadsrättsförening kan göras fem år tillbaka i tiden, sett till när investeringen skedde och avdraget gäller även installation av laddboxar och solceller, vilket innebär att ni har möjlighet att nu få skatteåterbäring retroaktivt.

Henrik Nygård, marknadschef på Infometric, välkomnar det enklare regelverket och säger till Brf-nytt att det är “välkommet att man skattemässigt inte gör skillnad på installation av IMD, laddboxar och solceller”.

Han anser att det här behövs för att energieffektivisera landet.

Rådet: Missa inte möjligheten!

Nu uppmanar han alla som installerat IMD och tjänsten Gemensam El från företaget under senaste femårsperioden att söka avdrag för detta hos skattemyndigheten.

Den här möjligheten får ni inte missa, understryker Michael Kleimert, som arbetar med Gemensam El på Infometric, till sajten.

Dagens PS berättade tidigare i år, med hänvisning till TT och apropå solceller, att den som installerar det på sin villa sedan 1 januari i år kan dra av på skatten för det.

ANNONS

Den nya skattereduktionen för grön teknik uppges ha samma princip som rut- och rotavdrag, dock med den avgörande skillnaden att avdraget inte bara omfattar själva installationen utan även materialkostnaden, om det ligger på samma faktura.

”Det är arbetet som gör att det blir en skattereduktion. Det ligger i sakens natur att man inte kan gå till något varuhus och köpa grejorna och sedan vänta sig att få rabatt på det”, sade Pia Blank Thörnroos, rättslig expert på Skatteverket, då till TT.

Läs mer om detta här.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS