Listan över positiva saker med smarta hem är lång. Exempelvis kan tekniken skrämma tjuvar på flykten och förhoppningsvis se till att de lagförs.

ANNONS

Med övervakningskameror, rörelsedetektorer och vibrationssensorer och liknande har du stenkoll på din bostad – trots att du inte är hemma. Tekniken sköter bevakningen medan du är borta och om en tjuv ändå envisas med att bryta sig in ökar risken för att vederbörande åker fast, eller blir rädd och lägger benen på ryggen.

Sajten Smarta hem-guiden listar fördelarna med smarta hem-lösningar.

Du får automatiserat belysning. Lampor tänds och släcks med hjälp av rörelsesensorer.

Du får inbrottsskydd och bevakning av bostaden.

Klimatsmart teknik

Fuktighetsmätare, temperaturmätare och vattendetektorer kan informera i ett tidigt skede om fuktskador, vilket i första hand torde vara angeläget för husägare.

Smarta hem-prylar förhindrar resursslöseri, exempelvis på vatten och el. ”Att mäta energin för olika apparater kan ge en bild av vilka apparater som drar mycket el, och när, samt vad man kan göra för att minska elförbrukningen”, skriver Smarta hem-guiden.

ANNONS
ANNONS

Med fjärrstyrning ser du till att dina smarta produkter i hemmet är uppkopplade mot en styrenhet till ditt nätverk, det gör att du kan reglera allting på distans med din mobiltelefon.

Läs även: Smarta lås – het trend med många fördelar [DagensPS.se] »