Dagens PS

Då är det deadline för Gasklockan

Lyxbyggaren Oscar Properties Gasklockan
Senare i höst är det deadline för tävlingen om Gasklockan, där Oscar Properties tidigare skulle bygga exklusiva bostäder. (Foto: TT)
Rosanna Smeds
Rosanna Smeds
Uppdaterad: 09 sep. 2020Publicerad: 28 aug. 2020

Efter att Stockholms stad sa upp avtalet med Oscar Properties för tomten Stålklockan 1 öppnade staden upp för andra aktörer att skicka in sina förslag. Nu är deadline för tävlingen satt. Det skriver Fastighetsvärlden.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Förra året hävde Stockholms stad avtalet med Oscar Properties för projektet Gasklockan, som Dagens PS tidigare skrivit om. I maj i år startade tävlingen, där aktörer har möjlighet att skicka förslag för vad som ska byggas på tomten. Förslagen ska vara inskickade den 16 oktober.

Den som vinner tävlingen kommer få markanvisningen där det exklusiva bostadshuset Gasklockan tidigare planerades. Men inga färdiga förslag har kommit in än.

”Vi har fått en del frågor från ett flertal bolag, som vi har besvarat på projektets webbplats. Det känns som att man räknar och funderar för tillfället. Färdiga bidrag väntar jag mig inte förrän i oktober”, säger Staffan Lorentz, projektledare på Stockholms stad.

Detaljplanen för marken är redan antagen och innefattar cirka 320 lägenheter. Även om staden önskar att den fulla byggrätten i detaljplanen eftersträvas är inget hugget i sten.

”Antalet lägenheter är endast en bedömning och inte ett bestämt antal. Exakt hur många lägenheter eller hur många kvadratmeter BTA det innebär beror på det enskilda förslaget”, skriver Fastighetsvärlden med hänvisning till Stockholms stad.

ANNONS
ANNONS
Rosanna Smeds
Rosanna Smeds

Skribent och researcher

Rosanna Smeds
Rosanna Smeds

Skribent och researcher

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS