Vad är egentligen viktigast när du köper hus i skärgården – bryggan, sjöutsikten eller sandstranden? Eftersom Dagens PS vurmar för tydlig och enkel kommunikation tipsar vi denna vecka om drömboendet som faktiskt har allt detta. Välkommen till Betsö Gård!

ANNONS

Saxarfjärden är en av de större fjärdarna i Stockholms mellersta skärgård som bland annat döljer skärgårdspärlan Betsö.

Här väntar ett charmigt hus med stor brygga, vedeldad bastu och intilliggande sandstrand tillsammans med ytterligare fyra byggnader och en vacker trädgård. Självklart njuter du även av sjöutsikt och sol från tidig morgon till sen kväll utan att blinka.

Betsö
Varför välja mellan trädgård, egen brygga och sandstrand när du kan få allt. (Bild: Sjönära Fastigheter)

Bryggliv i perfekt harmoni

Den som kniper den här fastigheten kan förvänta sig ett bryggliv i perfekt harmoni med Saxarfjärden och omgivande natur. Det är också ett förvärv som inbegriper sociala ytor för familjemedlemmar i alla åldrar och inbjuder till bad- och båtliv.

Bryggan som är byggd i vinkel ut mot fjärden med ett tilltaget soldäck rymmer såväl stora som små båtar och är även utrustad med två bojar. Här finner du också en charmig sjöstuga med vedeldad bastu och sjöbod. Framförallt en sjönära middagsplats att samla solnedgångar från.

Betsö
Generös brygga i vinkel med plats för flera båtar. (Bild: Sjönära Fastigheter)
Betsö
Sjöbod med vedeldad bastu. (Bild: Sjönära Fastigheter)
Betsö
Soligt trädäck med utsikt över fjärden. (Bild: Sjönära Fastigheter)

Anor från 1700-talet

En grön och lekvänlig tomt med fruktträd, syrenbuskar och plana gräsplättar leder dig upp till huvudbyggnaden som består av två huskroppar, varav den ena med anor från 1700-talet, den andra tillbyggd 1969.

ANNONS
ANNONS
Betsö
En middagsplats att längta till. (Bild: Sjönära Fastigheter)
skärgård
På ägorna finns både gästhus och ladugård. (Bild: Sjönära Fastigheter)
Betsö
Huvudbyggnaden bjuder även den på en solig uteplats. (Bild: Sjönära Fastigheter)

Dessa byggnader förenas på bästa sätt med en maffig glasveranda, med utgång mot sjösidan och en solig frukostaltan mot trädgården.

Husets nyare del bjuder på en öppen planlösning med generösa och ljusa ytor och fönster i flera väderstreck. Här är chanserna för avkoppling goda med en stor matplats, mysigt vardagsrum med öppen spis och ett fräscht kök inrett i ljusa toner.

På övervåningen väntar en stor hall som i dag tjänar som tv-rum och tre sovrum, varav ett i större storlek med egen braskamin. På ägorna finns även gästhus med pentry, hönshus och en inredd ladugård med generösa utrymmen för både förvaring och övernattning.

Generöst ljusinsläpp. (Bild: Sjönära Fastigheter)
Inbjudande glasveranda för avkoppling och umgänge. (Bild: Sjönära Fastigheter)
Betsö
Ombonat och rustikt med öppen spis. (Bild: Sjönära Fastigheter)
Betsö
Middag med solnedgången som gäst. (Bild: Sjönära Fastigheter)

Smidigt att veckopendla

Till Betsö tar du dig smidigt med egen båt eller med Waxholmsbåtarna som trafikerar ön året om från både Stockholm och Vaxholm, det senare tjugofem minuter bort. Ett stort mervärde för dig som vill förena ditt sommarboende med arbete i Stockholms innerstad och veckopendla.

Som boende på ön har du även nära till närliggande Ljusterö och uppskattade skärgårdskrogar på Grinda och i Linnanäs. Om detta är idyllen du gått och väntat på kan den enligt mäklaren just nu bli din för 20 miljoner kronor.

ANNONS
ANNONS

Vill du veta mer om huset på Betsö? Kontakta mäklaren och läs mer här!

Läs även: Vidga dina vyer från magnifik udde på Runö [Dagens PS]

Läs även: Unik chans – förvärva en solig ö i Roslagen [Dagens PS]