Bostadsrättsförening plundrad på 200 Mkr?

Uppdaterad: 17 sep. 2018Publicerad: 17 sep. 2018
Toppcheferna på fastighetsbolaget Balder är nu frisläppta ur häktet. Duon utgör enligt Ekobrottsmyndigheten inte längre någon risk att förstöra bevis i härvan, som gäller misstankar om grovt insiderbrott. (Foto: TT)
Toppcheferna på fastighetsbolaget Balder misstänks för grovt insiderbrott. (Foto: TT)

Det tror den nya styrelsen, som nu varnar andra föreningar från att inte vara så godtrogna.

ANNONS
ANNONS

Sveriges Radio rapporterar om bostadsrättsföreningen i Malmö, en HSB-förening, där polisutredningen kring den misstänkta svindeln inte är avslutad.

Den tidigare ordföranden sitter häktad sedan november 2017 och bostadsrättsföreningens nye ordförande, Fredrik Eklöf, uppmanar nu andra föreningar att vara på sin vakt; han är nämligen övertygad om att liknande bedrägerier pågår i andra bostadsrättsföreningar, om än i mindre skala, säger han till SR.

“Det stora problemet med bostadsrättsföreningar är att de flesta tror att någon annan har koll på det här, men det är inte alls säkert”, resonerar Fredrik Eklöf och får stöd av en av föreningens drygt 800 medlemmar, Ann-Kristin Jönsson:

“Man ska nog kolla upp ekonomin väldigt noga och hur styrelsen är sammansatt. Man lär sig också av sina dumheter”, säger hon.

På frågan om HSB har någon skuld i det som hänt, svarar Mia Gustafsson på HSB att det som hänt är extraordinärt och att HSB “aldrig har skådat” en grov brottslighet av den här kalibern tidigare.

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.