Det här visar en kartläggning som Affärsvärlden gjort över hur priserna utvecklats för bostadsrätter och villor i Sveriges kommuner. Thomas Östros, tidigare skatteminister och i dag exekutiv direktör på Internationella valutafonden, IMF, har varnat för ett boprisras. Även Finansinspektionen har uttryckt starka farhågor för en krasch.

ANNONS

Nu visar AFV:s genomgång att bostadsrättspriserna i Storstockholm har stigit med knappt sex procent under senaste tolvmånadersperioden. I centrala Stockholm har priserna gått upp med fyra procent under perioden.

Mest ökade priserna i Upplands Bro kommun med hela 20 procent, enligt AFV.

I Stockholms stad ökade bostadspriserna med två procent 2016, vilket är den svagaste prisutvecklingen i regionen. Enligt artikeln låg snittpriset på 70.824 kronor per kvadratmeter för en lägenhet i Stockholms stad under perioden.

I Upplands Bro kostade en genomsnittlig bostadsrätt 31.913 kronor per kvadratmeter under motsvarade period.

Affärsvärlden uppger att Västernorrlands län utmärker sig på listan med störst prisuppgång under senaste året: 33 procent.

I centrala Göteborg har priserna på bostadsrätter stigit med sju procent och i centrala Malmö med det dubbla: 14 procent.

Villapriserna i Stormalmö har gått upp åtta procent under tolvmånadersperioden och i Storgöteborg med elva procent.

ANNONS
ANNONS

I Storstockholm har villapriserna stigit med sex procent och i riket som helhet handlar det om en prisuppgång på villor med nio procent, enligt artikeln.

MISSA INTE: Han tror INTE på en bostadskrasch [Dagens PS] >

LÄS ÄVEN: Priserna faller på bostadsrätter [Dagens PS] >