Alla storbanker har höjt boräntan och det kan vara läge att förhandla – men tro inte blint på aktörernas lockrop utan syna dem hårt.

ANNONS

”Vissa spelare kanske har en låg bolåneränta som lockar. Om man vill ha en samlad ekonomi ska man vara väldigt försiktig med att flytta besparingar och pensioner dit. De villkoren kanske inte alls är lika bra som på just bolåneräntan”, säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet, till Dagens Nyheter.

Patrick Siegbahn på Småspararguiden rådet bolånetagare att vara observant på att boräntan kan höjas när du redan bytt bank.

Köp inte första budet – jämför alla erbjudanden

Det lönar sig ändå att jämföra olika aktörer och inte alltid köpa första budet, även om det låter bra, framhåller experten i DN.

Hans råd är också att i första hand välja rörlig ränta om du har små marginaler.

Christina Sahlberg, sparekonom på jämförelsesajten Compricer rekommenderar dig att först förhandla med din nuvarande bank.

Var ”hård” när du försöker pruta och få bättre rabatt, tipsar Sahlberg i artikeln.

Om banken inte låter sig blidkas är rådet från henne att byta bank. Och det innebär inte att du behöver flytta allt du har, betonar hon – lönekonto, autogiro och eventuella försäkringar kan ligga kvar hos din befintliga bank.

ANNONS
ANNONS

Läs mer på DN.se.

Läs även: Sänk din boränta – här är tipsen [Dagens PS]