Köp inte grisen i säcken när du ska låna pengar till bostadsaffären. Det lönar sig att jämföra bankernas villkor och pruta på bolåneräntan. Här är en handfull tips på hur du bör tänka och agera.

ANNONS

Boupplysningen levererar värdefulla tips inför bostadsköpet, du kan även räkna på hur mycket du sparar på lägre ränta.

5 tips inför bostadsköpet:

1. Banken lånar så klart gärna ut pengar till dig som ska köpa en bostad, men det finns ingen anledning att acceptera en dålig ränta. Tvärtom ska du se till att banken ger dig bästa räntan genom att förklara att du är en viktig kund. Vill inte banken lyssna på det så går du till en annan bank. Svårare än så är det inte.

2. Om du märker att din ränta på banken försämrats i förhållande till konkurrenterna är det dags att omförhandla villkoren. Det kan löna sig att förhandla om bolånet lite då och då, så utnyttja din rätt som kund till fullo.

3. Eftersom banken gärna vill ha dig som kund, helst redan när du är ung, är oddsen på din sida. Om banken är smart väljer den att prioritera dig, kort och gott. Tänk på det när du sitter där med din bankkontakt och ska förhandla.

4. Ta betalt när du byter bank, exempelvis genom lägre ränta. För varje tjänst du flyttar över från din gamla bank ska du se till att det gynnar plånboken.

ANNONS
ANNONS

5. Om du har en ordnad ekonomi, då tar banken per automatik en mindre risk när den lånar ut pengar. Du som kund ska inte vara blyg för att ta vara på detta faktum utan kräva bästa möjliga villkor.

Lycka till!