Hittills i år är Stockholmsbörsen upp med drygt 13 procent, inklusive utdelningar, och fortsätter trenden året ut blir det sjätte året i rad som börsen stänger på plus.

ANNONS

Dagens Industris Magnus Dagel konstaterar att Stockholmsbörsen endast avslutat på minus två år under de senaste tio åren: 2008 och 2011.

Samtidigt har börsyran fått stora finansmän som Carl Bennet och Rune Andersson att varna för de höga värderingarna och att raset kommer. Industrimannen Rune Andersson har exempelvis beskrivit börsklimatet med de höga p/e-talen som ”sjukt”, ett uttalande som även DagensPS uppmärksammade.

Men det finns alltså, enligt Di:s Magnus Dagel, en strategi för de som vill trygga portföljen om och när börsen börjar storma.

Tipset är att stuva börsportföljen med följande aktier, observera att fastigheter och skog är överrepresenterade: Hufvudstaden och Castellum, SCA och Holmen, AAK, Swedish Match, Duni och Essity, Ica-gruppen och Axfood, Skanska, Securitas, Handelsbanken, Tele 2 och Latour.

Därmed täcks brascherna bygg, industri, finans, teleoperatörer och investmentbolag in, liksom skog och fastigheter alltså, och enligt experten Magnus Dagel på Dagens Industri ger det placerare en ”bra riskspridning” med en förväntad, genomsnittlig direktavkastning på 3,2 procent, framgår det.

”Det går att nå högre på Stockholmsbörsen, men samtidigt är det långt bättre än på bankboken. Kontinuiteten i utdelningen för de 15 bolagen är samtidigt mycket hög vilket gör att sannolikheten är hög för att man får ett årligt kassaflöde. De flesta av bolagen har aldrig sänkt utdelningen och många har långa sviter av kontinuerliga höjningar”, framhåller tidningen börsproffs.

ANNONS
ANNONS

MISSA INTE: Nestorn har dumpat börsen: ”Är så sjukt” [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Stockholmsbörsen på topp-5-listan [DagensPS.se] >