Tycker du att allt har blivit för dyrt? Letar du efter en plats där inflationen inte biter? Business Insider har sammanställt en lista över sex billiga städer i världen där du kan leva för ungefär 10 000 i månaden.

ANNONS

Levnadsomkostnaderna ökar i hela världen. Men det finns ställen där de fortfarande är mindre än platsen där du befinner dig. Att flytta till en billigare plats kan vara en tänkbar strategi för dig som har tröttnat på stigande priser.

Insider har sammanställt en lista över sex städer där man kan leva för max 1000 dollar – eller 10 000 kronor – i månaden.

Till sin hjälp har de haft jämförelsesajten Numbeo, som listar levnadsomkostnader utan hyra för en person, kombinerat med priset för en etta inne i respektive utanför stan.

Det här är möjliga ställen för den som vill omlokalisera till något billigare.

Buenos Aires, Argentina

Buenos Aires, Argentinas huvudstad, är inte bara en stad med god mat, ett brett utbud av kultur och fantastiskt nattliv. Det råkar också vara en av världens billigaste städer att leva i.

Med en lägenhet i centrum kostar det ungefär 730 dollar i månaden eller 7 314 kronor, att leva.

ANNONS
ANNONS

Santiago, Chile

Santiago ligger mycket vackert, omgivet av Anderna. Kulturen beskrivs som ”kosmopolitisk”. Här finns tre av Latinamerikas absolut bästa universitet och några av de bästa museerna på kontinenten. Det är också billigt att bo i Santiago. Mat, husrum i centrum och förbrukningsvaror kostar inte mer än 1000 dollar – eller 10 000 kronor i månaden.

Sofia, Bulgarien

Många turister besöker Bulgariens stränder. Men huvudstaden Sofia är också väl värd att besöka. Men en rik historia, vackra katedraler och fina omgivningar är det en intressant plats att bo på. Enligt Numbuo är livskvaliteten, med syftning till trygghet och hälsa, jämförbar med Paris.

Men här räcker 1 000 dollar i månaden för att täcka ditt boende och dina levnadskostnader.

Bursa, Turkiet

Bursa är Turkiets fjärde största stad. Där finns det många vackra parker och trädgårdar. Men det är också billigt.

Den är omgiven av många varma källor och av de berömda Uludağ-bergen, vilket gör platsen attraktiv för den som gillar friluftsliv.

Det kostar bara 650 dollar – eller 6 500 kronor – att bo och leva i centrala Bursa, enligt Numbuo.

Monterrey, Mexiko

Monterrey, en stad med lite över 1 miljon invånare, slår Paris och Milano i Numbeos livskvalitetsindex.

ANNONS
ANNONS

Monterrey anses vara något av ett progressivt centrum i norra Mexiko, och det är också en viktig industristad i Mexico. Men mankommer ändå relativt billigt undan.

Att bo och leva i utkanten av Monterrey kostar ungefär 900 dollar – 9000 kronor. Flyttar du till centrum blir det ungefär 1 100 – 11 000 kronor.

Kapstaden, Sydafrika

Kapstaden är inte bara en fantastiskt vacker plats, omgivet av vatten och med det ikoniska Taffelberget son bakgrund. Hyra och andra levnadsomkostnader ligger på 1000 dollar i månaden, eller 10 000 kronor. Flyttar du in till centrum blir det ungefär 1 250 dollar, eller 12 500 kronor, i månaden.

Läs också:

Här är världens dyraste städer 2021 [Dagens PS]