Dagens PS

Stenrik efter bankfel - levde jetsetliv i två år

(Foto: TT) Obs! Bilden är ett montage.
John Uggla
John Uggla
Uppdaterad: 12 dec. 2016Publicerad: 12 dec. 2016

Dagens PS har tidigare berättat om tonårstjejen som fick 28 miljoner insatt på kontot av misstag och sedan gick loss med kontokortet under fyra års tid. Nu uppdagas en liknande historia, men med gränslösa proportioner.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Sajten The Inquisitor är en av många medier som skriver om den i dag 29-årige australiensaren Luke Moore som tack vare ett bankfel kunde ta ut hur mycket pengar han önskade. Den då 22-årige studenten upptäckte en dag, efter att tidigare ha ansökt om övertrassering, att hans konto stod på minus 9.000 dollar, motsvarande drygt 82.000 kronor. Men oavsett hur mycket han tog ut, blev han inte stoppad av banken.

Det blev startskottet för den unge studentens jetsetliv. Enligt The Inquisitor började Luke Moore överföra sin aldrig sinande ström pengar till andra konton för att sedan spendera rikedomarna på exklusiva superbilar, extravaganta semesterresor och en yacht i halvmiljonsklassen.

I garaget stod snart en Maserati värd 1,5 miljoner kronor och pengarna kom väl till pass, skulle det visa sig, för den unge mannens intresse för sällsynta samlarobjekt. Luke Moore ska bland annat ha köpt signerade album av Led Zeppelin, Michael Jackson och Bob Dylan och på väggen hängde en av basketlegendaren Michael Jordans tidigare matchtröjor.

Studentens galna shoppingrunda fick dock ett abrupt slut efter två år av rockstjärneliv. Efter att ha bränt nära 15 miljoner kronor greps han av polis, åtalades och tvingas nu betala tillbaka varenda öre. Men livet för oavsiktliga miljonären, som i dag uppges leva en blygsam tillvaro hemma hos sina föräldrar, fick nyligen en oväntad vändning. Efter att till en början dömts till flera år i fängelse har Luke Moore i dag friats från alla anklagelser. Det eftersom banken inte försökt stoppa honom, och att han själv inte försökt lura den, menade rätten.

MISSA INTE: Duo blåser kunder och lever jetsetliv  >

LÄS ÄVEN: Bankens dundertabbe gav rea på boränta  >

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS