Dagens Industri skriver nu, med anledning av jakt- och muthärvan, där både finansmannen Fredrik Lundberg och den tidigare finansministern Anders Borg är inblandade, att även Handelsbankens ordförande och före detta vd Pär Boman är delgiven misstanke om brott.

ANNONS

Pär Boman skriver ett pressmeddelande:

”Jag blev delgiven misstanke redan innan förhöret började. Detta kan tyckas bakvänt, då det är först under själva förhöret som åklagaren får information och svar på avgörande frågor. Men att inleda med delgivning är en etablerad praxis, för att personer som förhörs ska få full kännedom om eventuella anklagelser och kunna bemöta dem på bästa sätt”.

Vidare skriver Boman:

”Enligt de juridiska experter jag konsulterat har mitt deltagande därmed varit helt i sin ordning och enligt gällande lag.”

Pär Boman hävdar att han har betalat för kost och logi i samband med de jakter som han medverkat i. Bomans advokat, Johan Eriksson, som även företräder den terrormisstänkte Rakhmat Akilov som advokat, är kritisk till åklagarens misstanke om mutbrott och menar att den är grundlös.

”Misstankarna rör en period då Pär Boman var vd i Handelsbanken och den som bjuder till jakten, Fredrik Lundberg, var vice ordförande i samma bank. Det innebär att de båda enligt lag ska vara lojala mot den banken. Dessutom kan inte en vd bli mutad av sin arbetsgivare, i det här fallet vice styrelseordförande. I min värld kan inte det här utgöra muta”, säger Johan Eriksson till Dagens industri.

Det är börsgiganten Holmen som arrangerat de påkostade bjudjakterna, där både miljardären Fredrik Lundberg och Anders Borg alltså är misstänkta. Lundberg är misstänkt för givande av muta medan Borg är misstänkt för mottagande av muta.

ANNONS
ANNONS

MISSA INTE: Mututredning mot Borg snart klar [DagensPS.se] > 

LÄS ÄVEN: Mutanklagade miljardären: ”Tråkigt” [DagensPS.se] >