Aktien i topp har gått upp makalösa 289 procent.

ANNONS

Ortivus A utmärker sig med ett fantastiskt kursrally på small cap-listan på Stockholmsbörsen i år med en kursurladdning på hela 289 procent.

Det konstaterar Di.se, som sammanställt vilka aktier som gått starkast hittills i år.

Tvåan på small cap, C-Rad B, kan också stoltsera med en rejäl kursuppgång (+ 176,4) procent. Och pappret som skuggar det bolaget, G5 Entertainment, är inte mycket sämre. Kursen står på plus med förtjusande 175 procent, vilket torde glädja bolagets aktie ägare.

I övrigt på small cap figurerer Cellavision på fjärde plats. Kursen har klättrat fina 101,7 procent. Därefter, femma i ligan, är Duroc, som enligt Di-artikeln har stigit med 96,8 procent sedan årsskiftet.

Andra aktier som surfar skönt på den positiva börsvågen – Stockholmsbörsens breda OMXSPI-index har stigit närmare 10 procent i år – är Evolution Gaming, som återfinns på storbolagslistan och vars kurs gått upp med 105 procent i år.

ANNONS
ANNONS

Hufvudstaden C, tvåan, en aktie som gång på gång handelsstoppades för en tid sedan, har rusat med 56,6 procent medan trean Lundin Mining Corporation har rusat med 48,6 procent. Övriga två storbolagsaktier som nämns är Volvo B, som är upp 45,4 procent och Volvo A, som avancerat 44,5 procent i år.

Här är slutligen de aktier som gått allra bäst på mid cap-listan:

Qliro Group 125,4

SAS 82 procent

Wilson Therapeutics 77,10 procent

ANNONS
ANNONS

Vitrolife 73,6 procent

Hansa Medical 70,82 procent

Källa: Di.se