”Vi har haft helt fel” om folkaktien.

ANNONS

Det skriver analyshuset Redeye i en analysuppdatering med titeln ”Another slap in the face” apropå Fingerprint Cards, som bortsett från en rekyl på onsdagen fortsätter falla som en sten på Stockholmsbörsen.

I den inledande handeln på torsdagsmorgonen var kursen ned med 5,3 procent och bara under den senaste veckan hade kursen, just då, rasat med nästan 33 procent.

Nu kursslaktar Redeye biometribolagets aktiekurs i sin analysuppdatering, det motiverade värdet sänks i ett basscenario från 52 till 27 kronor per aktie, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt.

Fingerprint Cards vinstvarnade i måndags, vilket DagensPS uppmärksammade, och det är bland annat mot bakgrund av det som Redeye justerar ned förhoppningarna.

”I ett mer pessimistiskt scenario sänks det rimliga värdet (”fair value”) från 22 till 10 kronor” för bolagets papper, konstaterar Nyhetsbyrån Direkt där det framgår att Redeye sänker prognosen för biometribolagets rörelsevinst under perioden 2017-2019 med i snitt 67 procent.

ANNONS
ANNONS

”.. och vi ser inget annat val än att också sänka våra långsiktiga estimat då vi har haft helt fel”, skriver Redeye i analysuppdateringen”, enligt telegrammet.