Tidningen ser köpvärd duo och ett säljcase.

ANNONS

Affärsvärlden rekommenderar köp av Lindab och Dedicare i den senaste utgåvan. Tidningen sänker sin rekommendation för Hexagon till avvakta och rekommenderar sälj för Addtech.

Pressade ventilationsbolaget Lindab erbjuder en av börsens mer attraktiva kalkyler. Köpläge för långsiktiga, bedömer tidningen som ser en uppvärderingspotential på omkring 50 procent på två-tre års sikt. Affärsvärlden trycker på köpknappen i Lindab.

Hexagon-aktien har rusat på börsen trots insideråtalet mot vd Ola Rollén. Oavsett utfall i målet är aktien inte lika het som för ett år sedan. Aktien är nu i dyraste laget. Med p/e-tal kring 24 för i år och nästa år framstår potentialen som begränsad, bedömer tidningen som sänker sin rekommendation till avvakta.

Vårdbemannaren Dedicare utmanas av löneglidning som lär pressa den historiskt höga marginalen framöver. Men tillväxten övertygar. Affärsvärlden ser en attraktiv värdering på sin prognos för 2018 och ger köpråd med riktkursen 115 kronor på ett års sikt.

Teknikhandelsförvärv är börsens nya svarta. I industricykliska Addtech har börsens habegär blivit allra störst och Affärsvärlden ser ett bra säljläge i aktien. Värderingen är alldeles för hög, bedömer tidningen som rekommenderar sälj med riktkursen 130 kronor på ett års sikt. Det innebär en fallhöjd på 30 procent i aktien.

ANNONS
ANNONS

Henrik Öhlin
[email protected], 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire