Dagens PS

480 får gå - misstänkt vd sitter kvar

(Foto: TT)
(Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 22 nov. 2022Publicerad: 06 feb. 2017
Hexagons vd Ola Rollén. (Foto: TT)

Hexagons vd Ola Rollén. (Foto: TT)

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Under måndagsmorgonen avslöjar mätteknikföretaget Hexagon – vars vd Ola Rollén är misstänkt för insiderhandel i Norge – att bolaget står inför tuffa sparkrav.

Rent konkret innebär det att 480 anställda tvingas bort, skriver Dina pengar i Expressen på nätet.

Det är i samband med Hexagons bokslut som nedskärningarna läggs fram och Ola Rollén, som tidigare suttit häktad i Oslo för insiderbrott och där utredningen fortsätter, kommer senare under måndagen att presentera vad det här betyder för personalstyrkan.

I dag kom också nyheten att telekomjätten Ericssons sparkade vd Hans Vestberg föreslås ta plats i Hexagons styrelse, som i bokslutet föreslås få höjd aktieutdelning med 12 procent till 0,48 euro från 0,43 euro.

Hexagon har i nuläget 16.000 anställda och exakt vad nedskärningarna slår är ännu oklart, dock uppger Maria Luthström, Investor Relations Manager, för Dina Pengar att det sker globalt.

Hexagon gör en vinst på 203 miljoner euro före skatt för fjärde kvartalet, vilket kan jämföras med en vinst på 192 miljoner euro motsvarande period året före. Bolaget höjer också omsättningen med 4 procent till 849 miljoner euro, framgår det.

Så här skriver Hexagon, enligt Expressens Dina Pengar:

“Som kommunicerats under kapitalmarknadsdagen kommer Hexagon att accelerera sin lösningsorienterade strategi genom att öka sina investeringar i forskning och utveckling samt i ökade försäljningsresurser och reducera operativa kostnader som inte bidrar positivt till lönsamheten. Hexagon kommer därför lansera ett kostnadsbesparingsprogram under första kvartalet 2017 som berör hela bolaget, med fokus på att minska administrativa kostnader”.

ANNONS

“Programmet kommer att beröra cirka 480 anställda och beräknas generera besparingar om 24 miljoner euro under 2017 och 43 miljoner euro per år från och med 2018 då programmet är implementerat fullt ut”.

MISSA INTE: Hemlig plan avslöjad om misstänkt stjärn-vd  >

LÄS ÄVEN: Stjärn-vd ifrågasätts – “vilseleder”  >

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS