24 miljoner säkrade från fondbedrägeriet

Uppdaterad: 05 jan. 2018Publicerad: 05 jan. 2018
Kronofogden
Kronofogden får nu in krav på fler obetalda elräkningar. (Foto: TT)

Kronofogden fortsätter jakten på spararnas pengar i Falcon Funds-härvan.

ANNONS
ANNONS

Det är nyhetsbyrån TT som uppger att Kronofogden lyckats säkra tillgångar värda runt 24 miljoner kronor från det skandalomsusade pensionsbolaget Falcon Funds.

Tillgångarna har säkrats från de tre personer som misstänks för grovt bedrägeri kopplat till Maltabaserade Falcon Funds. Bland annat handlar det om en lägenhet i centrala Stockholm och en exklusiv bil.

“Vi fortsätter att leta”, säger Mats Rosenqvist på Kronofogdens specialindrivningsenhet till TT, som uppger att tingsrätten beslutat om kvarstad gällande de tre männen på vardera 84 miljoner euro, vilket motvarar cirka 826 miljoner kronor.

När det gäller brottsmisstankarna mot de utpekade Falcon Funds-männen kan det däremot dröja innan dessa prövas i rättslig instans.

Två av Falcon Funds-männen greps i mitten av december i Storbritannien och motsätter sig att överlämnas till Sverige. I nästa vecka hålls nya förhandlingar om ett överlämnande av duon, som är häktad i sin frånvaro i Sverige.

En tredje utpekad huvudman i miljardhärvan befinner sig i Sverige och är belagd med reseförbud.

Misstankarna gäller grovt bedrägeri, och även grov penningtvätt för en av de inblandade.

Enligt Pensionsmyndigheten saknas 700-800 miljoner kronor av spararnas pengar i samband med Falcon Funds-skandalen. Omkring 22.000 pensionssparare uppges vara drabbade.

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
ANNONS