BUSINESSBRIEFEN – För dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.

ANNONS

SD-videon alla snackar om: ”Betedde mig tölpaktigt”
I efterspelet till avslöjandet om SD-toppen Peter Lundgrens sexuella ofredande har partiet nu laddat upp en video på Youtube där han samtalar med kvinnan. Den märkliga och oväntade videon laddades upp i natt direkt på Sverigedemokraternas Youtube-kanal.

Ebba Busch Thor om Lundgren: ”Oacceptabelt”
”Det sänder väldigt märkliga signaler om vilka värderingar som gäller och hur man får bete sig i det partiet”, säger Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor (KD) i en kommentar kring anklagelserna mot Peter Lundgren (SD).

Det här jobbet skulle du valt för högre lön
Många känner säkert frustrationen över för lite löneförhöjning allt för sällan. Här är jobben du skulle valt för att få störst löneökning.

Omstart med ett knapptryck för startupen
Shortcut Labs är startupen bakom produkten ”Flic” – en knapp som kan monteras var som helst, och göra vad som helst. Nu ska företaget lansera nästa version via crowdfunding.

Ikeas Sverigechef om turbulensen 
Dagens PS berättade i går, med hänvisning till Expressen, om den kalabalik som kantar den svenska möbeljätten efter grundaren Ingvar Kamprads bortgång för drygt ett år sedan. Efter avslöjandet om personalens oro försöker nu Sverigechefen lugna medarbetarna.

Forskare hävdar: Mysteriet i handelskriget löst
En nyckelfråga i handelskriget mellan USA och Kina – vem som egentligen äger jätten Huawei – har gäckat världen i decennier. Nu säger sig en forskarduo sitta på svaret.

Kaxiga entreprenören tillbaka med nytt bolag
Med flertalet bolag i bagaget har Jens Nylander all erfarenhet man behöver för att lyckas med en startup. Hans nya bolag Automile går mot ett ljust 2019, och Nylander mörkar ingenting.

Fastighetsnestorn: Toppen är nådd
Medan de flesta i branschen ”målade upp en ljus bild” av fastighetsmarknaden vid ett seminarium på Grand Hotel i Stockholm hade tunge fastighetsprofilen Sven-Olof Johansson en annan syn på läget.

Telia drar ner med 240 anställda i Norge [Affärsvärlden]
Telia Norge har beslutat att dra ned sin norska personalstyrka med 240 årsanställningar, motsvarande omkring 10 procent av årsanställningarna i Norge.

ANNONS
ANNONS

Nu erbjuder även Swedbank stöd för Google Pay [M3]
Allt fler svenska företag erbjuder stöd för Google Pay, tjänsten som gör det enkelt att betala med hjälp av sin mobiltelefon. Sedan tidigare finns stöd för tjänsten hos bland annat, Nordea, Danske Bank och Klarna. Nu tillkommer Swedbank.

Här brinner det mystiska luddet [Aftonbladet]
Ett vitt, fluffigt ludd sprider sig lite här och var och lägger sig som ett täcke över marken. 26-åriga Alexandra filmade det märkliga fenomenet som stod i lågor när hon stötte på det. ”Jag försökte stampa på det men insåg snabbt att det inte hjälpte så mycket. Det brann snabbt”, säger hon till Aftonbladet.