BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.

ANNONS

Volvos vd slår larm: ”Krävs att folk lämnar”
Volvo Cars vd Håkan Samuelsson är tydlig med vad den svenska bilbranschen behöver: nytt blod, och bättre kompetens – annars finns risken att bolaget tvingas flytta huvudkontoret.

Dr. Doom: ”Läskig tid för den globala ekonomin”
Ekonomiprofessorn Dr. Doom, eller Nouriel Roubini som han egentligen heter, lever upp till sitt smeknamn. Han tror att handelskriget mellan Kina och USA kan sänka hela den globala ekonomin.

Boeing avsätter en miljard till sörjande familjer
Flygplanstillverkaren kommer att ge 100 miljoner dollar, motsvarande knappt en miljard kronor, till familjer av de som förlorade sina liv i samband med dödskrascherna av två 737 Max-flygplan. En del av pengarna kommer att omdirigeras till familjemedlemmarnas omsorg och utbildning, och resten för ekonomisk utveckling av deras lokalsamhällen.

Nya siffror: Sverige tjänar 3,3 miljarder på Airbnb
Resor på Airbnb hade en uppskattad ekonomisk inverkan på mer än 100 miljarder dollar i de 30 länder där plattformen använts mest under 2018.

Peab köper finskt bolag för tre miljarder
Byggbolaget Peab förvärvar YIT:s beläggnings- och ballastverksamhet i Norden. Förvärvet innebär att Peab utökar sin närvaro i Sverige, Norge och Finland samt etablerar sig inom beläggning i Danmark.

Medgrundaren avgick inte – han fick sparken
”Jag tror att avgå är kanske inte den rätta frasen. Jag blev uppsagd”, sade Bruce Linton efter att ha ringt upp CNBC för att klargöra nyheten.

ANNONS
ANNONS

Bank drog tillbaka vd-jobbet – riskerar stämmas
Andrea Orcel står redo att stämma Banco Santander på 100 miljoner dollar för att ha dragit tillbaka sitt vd-erbjudande till honom tidigare i år.

Dagens aktierekar – Astra, Adidas och Tesla
På en sömnig Stockholmsbörs kan det tyckas omöjligt att göra några drag. Här följer några rekommendationer på världens olika börser från analytikerna.

Adidas UBS höjer riktkursen för Adidas till 268 euro (210), upprepar neutral.
Astra Zeneca Bryan Garnier höjer riktkursen för Astra Zeneca till 64,80 brittiska pund (62,20), upprepar neutral.
Tesla DZ Bank höjer riktkursen för Tesla till 180 dollar (170), upprepar sälj.