BUSINESSBRIEFEN – För dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. 

ANNONS

SAS vd om sommarens flygtrafik: ”Jätteorolig”
Flera andra flygbolag befarar samma sak och i Frankrike har flygledarna enligt SvD precis gått ut i strejk, den tredje flygledarstrejken i Europa hittills i år.

Uppåt i Asien trots höjda tullar
Trump deklarerar att de planerade utökade tullarna mot Kina ligger fast. Handeln på de asiatiska börserna gick uppåt trots Vita husets besked om utökade tullar mot Kina för 200 miljarder dollar. I dag återupptas förhandlingarna mellan de båda länderna.

Kronraset fortsätter: ”Blir ännu värre”
Den svenska kronan har sedan nyår försvagats med 9 procent mot dollarn, och 6 procent mot euron. En försvagad krona ska teoretiskt sett driva upp importpriser och därigenom höja inflationen, men så har inte skett.

Stor guide: allt du behöver veta inför EU-valet
Det stundande valet till Europaparlamentet kan känns övermäktigt och svårt att få grepp om, och därför har Dagens PS sammanställt en guide med det viktigaste du behöver veta innan valdagen.

Försvarsberedningen ett fiasko: ”Oansvarigt”
Socialdemokraterna krävde reservationer kring prislappen på att förstärka det svenska försvaret. Nu lämnar alla de fyra borgerliga partierna försvarsberedningen.

Nya siffror: Energi-utvecklingen har stannat
Utveckligen av världens energiproduktion har stannat av. Det är International Energy Agency (IEA) som slår larm om den illavarslande trenden.

Piratkopior kostar miljarder för Sverige
En ny rapport visar hur mycket pengar svenska företag går miste om när piratkopiorna flödar in på marknaden.

ANNONS
ANNONS

LOTTA GRÖNING: Bensinupproret görs av människor på landsbygden mot storstäderna [Expressen]
Det är människor som bor utanför storstäderna där det inte finns bra kollektiva kommunikationer, det är människor som i sin vardag är helt beroende av bilen, skriver Gröning i sin krönika.

Det är ändå något som skaver med IS-barnen [Göteborgs-Posten]
Lek med tanken att svenska tidningar sommaren 1945 varit fyllda med reportage om de SS-frivilligas barn. Inga rationella argument skulle helt kunna frigöra oss från känslan att något var fel med den prioriteringen, skriver Håkan Boström i GP:s ledare.

Coop köper nettos butiker [Dagens Nyheter] 
Coop Butiker & Stormarknader köper danska Netto. I och med affären blir 163 svenska Nettobutiker en del av Coops nya butiksformat.