BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.

ANNONS

Svartjobbsfabrik avslöjad i Stockholm
Tunga kriminella tros ligga bakom nätverk av svarta företag i byggbranschen, som uppges omsätta 100 miljoner kronor per år. Svartjobbsfabriken ligger i en förort till Stockholm.

Turistinvasion väntas i Sverige
Turistboomen som spås har sin naturliga förklaring. Den svenska kronan fortsätter falla tungt och har inte varit så svag på tio år. En extremt billig krona gör att turistnäringen tror att det blir en rekordsommar för turismen.

Börsveckan bjuder på två ”guldkorn”
Börsveckan lämnar köpråd för Hoist och Inission i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Catella, Better Collective och Nordic Waterproofing.

Fler konkurser i Sverige – butiksdöden tar över
Antalet konkurser i detaljhandeln ökade med 30 procent jämfört med förra året, visar alarmerande statistik från UC för maj månad. Totalt sett har antalet konkurser i Sverige ökat med en procent, men detaljhandeln är hårdast drabbad.

Börsmörker för femte dagen i rad
Stockholmsbörsen är ned omkring en halv procent vid lunchtid på måndagen. Även franska CAC och DAX i Tyskland är på rött.

Ny forskning: Ofarligt med 25 koppar kaffe
Professor Metin Avkiran, vice medicinsk chef på British Heart Foundation, säger till The Guardian att studien ”utesluter en av de potentiellt skadliga effekterna av kaffedrickande”.

Guardian: Tomma löften i möjligheternas land
USA:s ekonomi går bättre än någonsin. Inkomstnivån ökar, arbetslösheten minskar och allt är frid och fröjd. Men vad händer med arbetarna när kapitalismen moderniseras?

USA-räntorna i störst fall sedan finanskrisen [Svenska Dagbladet]
Den amerikanska tvååriga räntan föll hela 14 punkter på fredagen och är ner 34 punkter på en månad. Det är den största månadsrörelsen sedan finanskrisen 2008, skriver Nordea i måndagens morgonrapport.

ANNONS
ANNONS

Skatteverket varnar för bedrägeriförsök [Aftonbladet]
I morgon börjar den andra omgången utbetalningar av årets skatteåterbäring. Med det följer även bedrägeriförsök, enligt Skatteverket.

Här är Ferraris nya laddhybrid – med 1 000 hästar [Ny Teknik]
När det italienska bilmärket gör en laddhybrid handlar det inte om en effektiv pendlarbil. SF90 Stradale är tillverkarens nya milstolpe, skriver Ny Teknik.