Stockholmsbörsen är ned omkring en halv procent vid lunchtid på måndagen. Även franska CAC och DAX i Tyskland är på rött.

ANNONS

Det rapporterar Omni. Hela OMXS30 är ned, och bland annat SSAB, H&M och Tele2 backar i dag. Om börsen är på rött vid stängning skulle det innebära minus för femte dagen i rad.

Astra Zeneca går mot strömmen i storbolagsindexet och stiger med omkring en halv procent, mycket tack vare positiva resultat från en fas 3-studie av Lynparza.

Sprint Bioscience rusade på börsen efter delmålsbesked, och är 14,2 procent. Bolaget, som utvecklar läkemedel inom området cancer och metabolism, får nu ut en delmålsbetalning om 1,5 miljoner dollar.

Enligt Omni skriver SEB:s chefsstrateg Johan Javeus i ett morgonbrev att utvecklingen i handelskriget har ökat oron för att utvecklingen kommer att förvärra de signaler om konjunkturavmattning som ”redan blinkar rött”.

”Jag är helt klart skraj” säger Peter Malmqvist från Aktiespararna till Dagens Industris Börsmorgon.

Här är dagens vinnare och förlorare:

ANNONS
ANNONS
Aktie Kursförändring Kommentar
Opus 8,2% Nordea inleder bevakning med köp
Inission 5,6% Börsveckan lämnar köpråd
Intrum 3,1% Köper Piraeus Banks plattform för förfallna fordringar i Grekland
Nent 1,8% Dagens Industri sätter köpstämpel
Tele2 −0,2% Säljer verksamhet i Kroatien för ett företagsvärde om 2,34 miljarder kronor
Kinnevik –1,0% Global Fashion Group ska börsnoteras i Frankfurt
Hoist −1,4% Börsveckan lämnar köpråd
Bonava −2,7% DNB sänker till behåll (köp)
Haldex −3,5% Helene Svan utses till ny vd

 

Dagens Industri skriver att handelsoron ökade i och med Donald Trumps löfte om nya tullar mot Mexiko som annonserades i fredags. Den amerikanske presidenten är just nu på statsbesök hos Theresa May i Storbritannien.