Coronaviruset har tvingat nöjeskoncernen att stänga sju nattklubbar på grund av coronapandemin.

ANNONS

Jennica Jonsson, vice vd, berättar i intervju med Affärsvärlden om hur Folkhälsomyndighetens råd att folk ska hålla sig hemma slagit mot Stureplansgruppens krogar och hotell.

”Det är total katastrof. Vi började märka detta redan sista veckan i februari, runt sportlovet. Vi fick många avbokningar på våra hotell. En vecka senare, i början av mars, ringde alla företag som hade bokat events eller konferens och ställde in. Samma vecka började vi märka lägre gästantal på restaurangerna. Det accelererade fort. Vi tappade först 10, 20, 30, 50, sedan 80 procent.”

För två veckor sedan började nöjeskoncernen varsla personal. Enligt Jennica Jonsson har Stureplansgruppen avslutat 200 anställningar. Stureplansgruppen uppges ha 3.000 anställda.

Önskar att regeringen gjort mer

Hon önskar att regeringen hade gjort fler riktade insatser mot besöksnäringen, som är hårt ansatt i coronakrisen. Man diskuterar nu med banker, hyresvärdar och leverantörer för att så långt det är möjligt parera i den extraordinära situationen.

Enligt Jennica Jonsson kommer Stureplansgruppen att använda alla tre delarna i regeringens krispaket för att bland annat stärka likviditeten.

ANNONS
ANNONS

”Det är en skuldfälla men vi kommer inte klara oss utan den. Det är en kortsiktig lättnad men problemet kvarstår”, säger hon till AFV.