Dagens PS

Skattesmäll, namnbyte och lyxhus

businessbriefen-bilskatt-mall-of-scandinavia-airbnb
BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen. (Foto: TT/Press/Montage)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 26 juni 2019Publicerad: 26 juni 2019

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Svenska bilköpare åker på tung skattesmäll
Om ett halvår träder den nya och ”betydligt högre” fordonsskatten i kraft, uppger Ekot. Den nya skatten beräknas på hur mycket koldioxid bilarna släpper ut.

Mall of Scandinavia byter namn i ny satsning
Mall of Scandinavia är den största shoppinggallerian i Skandinavien – och nu ska den byta namn. Från och med den 28 september heter gallerian Westfield Mall of Scandinavia. Namnbytet kommer som ett resultat av ägaren Unibail-Rodamcos förvärv av australiensiska Westfield.

Planetens dyraste lyxhus? 300.000 kronor – per natt
Den omåttligt populära appen Airbnb har skakat om hotellbranschen och tagit världen med storm – och nu ska lyxmarknaden erövras. I ett pressmeddelande avtäcker Airbnb sitt nya initiativ ”Luxe” – en sorts lyxnivå där kräsna användare kan välja och vraka bland över 2.000 herrgårdar, fjällstugor och etagelägenheter i bästa läget.

Disney snor Netflix-chef till nya streamingtjänsten
Disneys streamingtjänst har rekryterat Netflix chef för originalfilmer, Matt Brodlie. Det rapporterar Deadline. Matt Brodlie blir på Disney+ chef för utvecklingen av det internationella originalinnehållet. Det betyder att han leder utvecklingen av all film- och seriestrategi för marknader utanför USA.

Kronfallet får Stockholm att rasa
Stockholm rasar i rankning och är nu Nordens billigaste huvudstad. Det skriver Di med hänvisning till en världsomfattande analys från konsultjätten Mercer, som räknar på levnadskostnaderna i världens storstäder. Hongkong är dyrast att leva i för utlandsstationerad arbetskraft, precis som i fjol.

Kamprad-staty kramar Älmhultsborna
Formgivaren är en ung flicka, som nu avslöjar hur hon fick den festliga idén.

”Pappa har berättat att han brukade ge ut kramar. Så då tyckte jag att det hade varit kul om man kunde krama honom när man ville. Jag tror att han hade gillat det”, säger nioåriga Ida Preutz, till Smålandsposten.

Cristina Stenbeck investerar i e-handlare
Det är Babyshop som nu gör en kapitalrunda och som lockar den kända näringslivskvinnan. Bolaget ska enligt Di Digital ta in 155 miljoner kronor i den aktuella kapitalrundan och Cristina Stenbeck, tidigare Kinneviks ordförande, investerar via Luxemburg-registrerade bolaget Camshaft.

ANNONS

Reaförsäljning bidrog till svagt kvartal för RNB
Klädkedjan Retail and Brands (RNB) redovisar viss ökad omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar en förlust mot föregående periods vinst.

Flaskhalsar hotar Teslas rekordkvartal
Teslas orderingång har ökat rejält i slutet av det andra kvartalet men ett nytt rekord hotas av flaskhalsar kring leveranser. Företaget har ytterligare 12.000 beställningar i Nordamerika nu i juni men 5.000 av fordonen saknar ett leveransschema.

Vd Elon Musk har personligen engagerat sig och skrivit till de anställda om att ge järnet för att nå rekordet. Han tror det blir möjligt att globalt sett nå mellan 90.000 och 100.000 levererade bilar under kvartalet, men tillägger att alla bilar ännu inte finns på rätt plats.

 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS