Sajt med personuppgifter utreds och börsen på rött

Uppdaterad: 23 maj 2019Publicerad: 23 maj 2019
businessbriefen-mrkoll-personuppgifter-stockholmsbörsen-ras
BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. (Foto: TT/Montage)

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.

ANNONS
ANNONS

Ramaskri mot ny sajt – avslöjar dina fyra sista
Den kontroversiella sajten Mrkoll låter dig kolla upp vem som helst – och få ut personlig information med bara några klick. Nu ska bolaget bakom sajten utredas.

SR: “Ännu en spik i kistan för Theresa May”
Andrea Leadsom har avgått som minister med ansvar för agendan i det brittiska underhuset. Bakgrunden är att hon inte längre kan stötta premiärministern Theresa Mays brexitförslag, enligt avskedsbrevet.

Statliga räder avslöjar fusk för 650 miljoner
Ett mångårigt samarbete mellan Skatteverket och Försäkringskassan uppdagar bedrägerier för långt över en halv miljard kronor.

Stockholmsbörsen rasar – kan bli värsta tappet i år
”Investerarna bör hålla ögonen på framåtblickande statistik som inköpschefsindex”, säger experten.

Enligt Dagens Industri finns det risk att Stockholmsbörsen stänger på största nedgången hittills under 2019.

Svenskarna paniksäljer Huawei-mobiler
Efter USA:s förbud mot telefontillverkaren Huawei är många oroliga för vad som ska hända i resten av världen. Nu säljer svenskarna sina mobiler.

Källa: Amazons nya pryl läser dina känslor
Den nya enheten skulle innebära en revolution inom hälsa, träning och välmående. Enligt en källa till Bloomberg jobbar Amazons hårdvarudivision Lab126 tillsammans med röstigenkänningsdivisionen för Alexa, för att skapa en helt ny typ av fitness-armband.

Ingen utredning av Winberg om förtal
Tidigare i dag rapporterades det att en förundersökning mot Kristina Winberg för förtal skulle inledas. Nu kommer uppgifter att den informationen var felaktig.

”I nuläget finns ingen förundersökning om förtal av EU-parlamentariker. Ingen anmälan har heller ännu inkommit till Särskilda åklagarkammaren”, meddelar Åklagarmyndigheten.

Här är svenska bolagets revolution: “Vi är först”
Svenska Mapillary är heta på marknaden. Den Malmö-baserade startupen sysslar med AI och bildanalys, och den nya appen Marketplace är ett genombrott. Appen låter bilförare sälja bilder tagna i trafiken till kartbolagen.

Oscar Properties har tecknat avtal om Gasklockan – aktien rusar
Stockholms stad har tecknat ett tilläggsavtal med lyxbyggaren Oscar Properties som avser projektet Gasklockan med 300 bostäder i Norra Djurgårdsstaden.

Sandviks vd hintar om avgång: “Blir inte jättelångvarig”
Björn Rosengren har varit vd på Sandvik sedan 2015 och innan det var han vd för Wärtsilä i fem år. Han säger att ”det kanske blir något liknande” på Sandvik, enligt Svd.

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS