Den nya enheten skulle innebära en revolution inom hälsa, träning och välmående.

Det rapporterar Bloomberg. Enligt deras egen källa jobbar Amazons hårdvarudivision Lab126 tillsammans med röstigenkänningsdivisionen för Alexa, för att skapa en helt ny typ av fitness-armband.

Enligt källan ska armbandet kunna utläsa bärarens emotionella status på personens tonläge i rösten. Amazon har ett patent från 2017 på en pryl som ska kunna göra exakt det, enligt dokument som Bloomberg granskat.

”Tanken är att enheten ska kunna hjälpa användaren att interagera mer effektivt med andra människor”, säger källan till Bloomberg.

Lab126 har tidigare utvecklat surfplattan Kindle, telefonen Fire Phone och den smarta högtalaren Echo. Den röda tråden genom divisionens arbete de senaste åren har varit integration av röstassistenten Alexa, skriver Bloomberg.

The Verge menar att teknikprylar som kan läsa av känslor inte är en ny idé, men att det har är svårt att få exakta avläsningar och tillförlitliga resultat.

ANNONS
ANNONS

Det är enligt Bloombergs källa oklart hur långt Amazon har kommit i projektet. Förra året rapporterade tidningen om att samma team på Amazon utvecklar en hemtjänst-robot, även den med stöd Alexa inbyggt.