BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.

ANNONS

Hon har time-out – får över 200.000 kronor
Den förra L-toppen Emma Carlsson Löfdahl hittills kvitterat ut över 200.000 kronor – trots att hon har time-out och inte närvarar överhuvud taget i riksdagsarbetet.

”Dödsfällor” i lyxbygget – brister avslöjas i dokument
Oscar Properties har precis färdigställt tornet Innovation vid Torsplan, och är i full färd med byggandet av systertornet Helix. Nu visar nya uppgifter på stora brister i säkerheten kring bygget.

Spotify investerar i Facebooks nya valuta
Under nästa år planerar Facebook att lansera den digitala plånboken Calibra, med tillhörande kryptovaluta som ska heta Libra. Flera stora bolag har klivit in i satsningen – och nu ansluter även svenska Spotify.

Krisen fortsätter för pressade klädkedjan
Försäljningen fortsätter falla för MQ, som rapporterar ännu en förlust. MQ redovisar minskande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar en förlust mot föregående periods vinst.

NY Times: USA riskerar lämnas i sticket
USA var länge den fria marknadens förkämpe, men efter presidentvalet 2016 blåser förändringens vindar i Washington. Frågan är vad det betyder för den fortsatta globaliseringen?

Finska Wolt tar in 1,5 miljarder – EQT kliver in
Den finska matbeställningsappen Wolt har tagit in 160 miljoner dollar, motsvarande 1,5 miljarder kronor, varav 130 miljoner är från en nyligen stängd Series-C finansieringsrunda.

Voi får kritik av Arbetsmiljöverket
Di Digital som tagit del av handlingar från Arbetsmiljöverket. Voi är ett av de ledande bolagen på den nya marknaden för elsparkcyklar i Sverige, och värderades nyligen till en miljard kronor. Bolaget har inte upprättat någon ansvarsfördelning mellan chefer, arbetsledare och arbetstagare när det kommer till arbetsmiljön – något som Arbetsmiljöverket har krav på.

ANNONS
ANNONS

Maj stark månad för bostadspriserna
Det bekräftas i ny statistik. Men nu kan priserna bli lite svagare i juni, tror experter. Enligt Valueguard gick bostadspriserna generellt upp med 0,7 procent i maj för både villor och bostadsrätter.

Debatt: Nu ökar invandringen – vem betalar för det? [Aftonbladet]
”Oavsett om man är liberal, socialdemokrat eller kristdemokrat går det inte att kombinera en välfärdsstat med fri invandring, därför är det ohederligt att öka invandringen utan att minska kostnaderna”, skriver Benjamin Dousa.

SVT avslöjar: Hård kritik mot SAS – 700 anställda bakom protestbrev [SVT]
I ett internt brev riktar omkring 700 anställda på SAS skarp kritik mot bolagets ledarskap. Förtvivlade medarbetare vittnar om hur yrkesroller nedvärderas och beskriver en ”management by fear”-kultur.
”SAS behöver en ny ledarstil. Vi vill ha en ledare att följa, inte en chef”, slår man fast i brevet, enligt SVT.