Dagens PS

Nyréns bortgång, Greta och "svemestern"

businessbriefen-anders-nyren-greta-thunberg-svemester-hemester
BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen. (Foto: TT/Montage)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 06 aug. 2019Publicerad: 06 aug. 2019

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Tunge börsprofilen har avlidit 
Industrivärdens tidigare vd Anders Nyrén har gått bort. En längre tids sjukdom ändade hans liv, skriver Dagens Industri på måndagskvällen sedan uppgiften bekräftats av Nyréns anhöriga. Anders Nyrén blev 65 år gammal.

“Greta-effekten” påverkar svenskarnas semester
Svensk turistnäring rusar mot nytt rekord när svenskarna stannar hemma på semestern. En växande trend är att ”svemestra”, det vill säga att förlägga semestern till Sverige istället för att resa utomlands.

Konjunkturinstitutet: Tydlig avmattning i ekonomin
Svensk BNP minskade oväntat i det andra kvartalet i år. Samtidigt föll sysselsättningen för andra kvartalet i rad och det är nu tydligt att den svenska ekonomin har gått in i en avmattningsfas.

Boeings vd: “Vi jobbar hårt för återfå förtroendet”
Flygjättens vd Dennis Muilenburg säger att flygplanstillverkaren har genomfört nästan 500 testflygningar med en ny programvaruuppdatering till Boeing 737 Max.

Rolls-Royce upprepar helårsprognosen
Under årets första sex månader vände Rolls-Royce till vinst då rörelseresultatet blev 83 miljoner pund. Motsvarande period i fjol redovisades en förlust på 737 miljoner pund.

Blå Tåget lägger ned – alla anställda får lämna
Galia, tidigare Skandinaviska Jernbanor, som drivit trafiken, kommer att avveckla verksamheten efter beslut av styrelsen.

Mastercard köper del av danskt bolag för 30 miljarder
Betalningsjätten har ingått ett avtal om att förvärva majoriteten av Corporate Services-verksamheten från danska betalbolaget Nets. Det handlar om en affär värd 2,85 miljarder euro, motsvarande 30,6 miljarder kronor.

Turbulens i börsbolag efter vd-avhopp
Fyra av Stockholmsbörsens största företag saknar permanent vd. Värdet på börsbolagen är sammanlagt 1.000 miljarder.

Chefsekonom varnar för global recession
Enligt storbanken Morgan Stanleys chefsekonom kan en recession utlösas i världen om bara nio månader och orsaken är det upptrappade handelskriget med ökade importtullar.

Årets värsta dag skakade Wall Street
New York-börsen inledde handelsveckan med rejäla fall efter att handelskriget mellan USA och Kina trappats upp, och alla tre huvudindex såg de skarpaste procentuella nedgångarna hittills i år.

 

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS