Dagens PS

Magdalena Andersson i blåsväder efter intervjun

businessbrief-aftonbladet-magdalena-andersson
BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen. (Foto: TT)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 11 juni 2019Publicerad: 11 juni 2019

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Finansministern drämmer till med bensinchock
Aftonbladet har intervjuat finansministern, som aviserar ytterligare höjningar av bensinskatten de kommande åren för att finansiera äldreomsorgen för 40-talisterna som mycket snart fyller 80 år. Magdalena Andersson (S) menar att hon blivit felciterad.

Viral ilska mot ministern efter Aftonbladet-intervjun
”Prioriteringen på pensionärer är lögn”, heter det i en av många kommentarer till Dagens PS Facebookinlägg. Finansministern dementerar uppgiften om höjd bensinskatt.

Vd-upprop: “Abortförbud är dåligt för affärerna”
I ett öppet brev till Amerikas lagstiftare berättar 180 toppchefer var de står i abortfrågan.Titeln på brevet är ”Don’t Ban Equality”. I brevet skriver cheferna att ett förbud mot abort ”är en risk för människors hälsa, självständighet och förmåga att nå sin fulla potential i arbetet”.

Företagsledaren hemma – ska leda intraprenörer
Hon skapade en smartwatch som bars av Karl Lagerfeld och Apples medgrundare Steve Wozniak. Sedan ledde hon en svensk startup till lönsamhet. Nu flyttar hon hem till Sverige efter fyra år i Silicon Valley.

Amazon går om Apple – toppar ny lista
Årets mest värdefulla varumärke har korats – och det är Amazon. Listan tas fram av WPP och Kantar, och omfattar de 100 mest värdefulla varumärkena i världen. Fjolårets lista toppades av Google, men nu har e-handelsjätten Amazon nu gått om både Google och Apple som världens mest värdefulla varumärke.

Resenärerna sviker SAS – stort tapp i maj
SAS minskade antalet passagerare med 10,0 procent till 2,4 miljoner under maj, jämfört med samma månad året innan. Månaden före var tillväxten -14,5 procent.

Inga förändringar i OMXS30 till sommaren
Nasdaq har genomfört sin halvårsvisa översyn av OMXS30-index och utfallet innebär att det inte blir några förändringar av vilka aktier som ingår i indexet när marknaderna öppnar på måndag den 1 juli.

Konjunkturen dippar för småföretagare
Indikatorn uppges i dag ligga långt under det historiska snittet. När konjunkturen toppade låg indikatorn i Småföretagarbarometern på 76; det var 2016. I år har konjunkturindikatorn sjunkit till 61 jämfört med 69 i fjol.

ANNONS

Ideal of Sweden säljs – prislappen över 1 miljard
Mobilskalskungarna bakom Ideal of Sweden cashar in, skriver sajten Breakit.

Fazer säljer sin restaurangverksamhet till globalt jätteföretag  
Koncernen säljer Fazer Food Services till Compass Group PLC. Affären har en prislapp på 475 miljoner euro, skriver finska Yle.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS