Det är ”nyheten” alla snackar om i it-världen och som just nu debatteras flitigt i forum som bland annat MacApple.se och billionaires.forbes.com.

ANNONS

Här är bakgrunden:

National Enquirer har smygfotat Steve Jobs på väg in på en cancerklinik i USA. Enligt tidningen, som citeras av aftonbladet.se och femtioelva andra sajter, vårdas den 55-årige företagsledaren på samma klinik där Hollywoodstjärnan Patrick Swayze behandlades in i det sista.

Den 31 juli 2004 opererades Jobs för cancer i bukspottkörteln. Steve Jobs, som den 17 januari i år sjukskrev sig på obestämd tid, genomgick 2009 en levertransplantation. 

Här är ”experterna”:

National Enquirer har låtit två läkare, Dr. Gabe Mirkin och Dr. Samuel Jacobson, granska paparazzibilder på den sjuke vd:n. Men som jag förstår är varken Mirkin (som jobbar som talkshow-värd i radio) eller Jacobson cancerläkare och ingen av dem har träffat Jobs ”in person”.

Men att döma av de suddiga paparazzibilderna har alltså it-mogulen ”bara sex veckor kvar att leva”.

ANNONS
ANNONS

Hur fantastisk är inte läkarkonsten?!

Här är kommentarerna:

Pryl- och it-sajten Gizmodo, som återpublicerar dela av bilderna från National Enquirer (av hänsyn till Jobs visas bara bilder bakifrån) konstaterar att skvallerblaskan knappast haft alla rätt genom åren. Visserligen har man haft ett antal scoop, exempelvis den tidigare presidentkandidaten John Edwards otrohetsaffärer – en nyhet som fick honom på fall.

Men på varje scoop tycks det gå minst tio nyhetsankor. Tidningen har ju tidigare tagit död på såväl Kirstie Alley som Oprah Winfrey

Gizmodo konstaterar att bilderna på Steve Jobs är chockerande, men påminner samtidigt om att ”nästan alla tidningar i dag retuscherar sina bilder”.

Det verkar ju onekligen som om Steve Jobs faktiskt besökt Stanford Cancer Center.

”Men ingen vet varför han var där och ingen har sett hans journal”, skriver Gizmodo och noterar att det för bara några veckor sedan rapporterades att Steve Jobs setts på Apple-området med ”ett brett, äkta leende på sina läppar”.

ANNONS
ANNONS

”Vi hopps att The Enquirer har fel. Och det är också vad vår magkänsla säger oss”, avslutar Gizmodo.

Här är slutsatsen:

Som vanligt ska man inte tro på allt som man läser.

Även om det är en så kallad ”världsnyhet”.

Krya på dig, Steve!