Du kanske känner igen dig. I morgon hägrar befordran och allt som står mellan dig och nya jobbet är det där testet med burkarna som leder ström genom kroppen. Jaså, inte?

ANNONS

Nej, det kanske inte är så vanligt ändå. Men nu vittnar tidigare personal för tidningen Byggnadsarbetaren, som citeras av Aftonbladet, att ovanstående bara är ett av många märkliga exempel på hur det var att vara anställd på DM Tak. Ett företag som utsetts till årets hantverkare och som även anlitats av TV4-programmet ”Fuskbyggarna”.

Bakgrunden är byggföretagets ägare är scientologer – anhängare av den nyandliga religiösa rörelse som bland annat är känt för medlemmar som Tom Cruise och John Travolta. Anställda på företaget har förutom så kallad ”auditering” även tvingats gå kurser arrangerade av scientologikyrkan samt delta vid obligatoriska personalmöten under vilka föreläsningar hållits och böcker delats ut, hävdar man.

Enligt avhopparen Håkan Järvas, som i dag arbetar som psykolog, går det hela i linje med scientologins metoder.

”Det finns ett tryck att scientologer som är företagare ska använda metoderna i sina företag. Hela idén är att värva fler medlemmar bland företagare och deras anställda”, säger han till Byggnadsarbetaren.

Men bolagets vd, David Frykman, slår ifrån sig kritiken.

”Det är inte scientologiskt material. Han som har skapat scientologi har också skapat en administrativ teknologi och olika typer av teknologi som man kan använda i livet”, säger han, enligt AB.

LÄS VIDARE: Byggföretag tvingade anställda på sektkurs [Aftonbladet] »

ANNONS
ANNONS

Missa ingenting – få dina nyheter i mejlen!

Eller via Facebook!