Dagens PS

Huawei i Nordkorea, konstgräs och Volvo

businessbriefen-huawei-konstgräs-volvo-cars
BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen. (Foto: TT/Montage)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 22 juli 2019Publicerad: 22 juli 2019

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Huawei hjälper Nordkorea – nya dokument avslöjar
Enligt läckta dokument har kinesiska techjätten i hemlighet byggt ut Nordkoreas 3G-nätverk. Det skriver Washington Post som kommit över dokumenten.

EU-förbud mot konstgräs kan slå hårt mot Sverige
EU vill införa ett förbud mot alla konstgräsplaner som innehåller vulkansierat gummi – något som kan stå den svenska idrottsrörelsen dyrt. Förbudet gäller planer med vulkaniserat gummi, ett material som inte bryts ned i naturen och därmed skapar stor nedskräpning.

Volvo återkallar 500.000 bilar – 86.000 i Sverige
Biltillverkaren Volvo Cars återkallar cirka en halv miljon bilar runt om i världen varav 86.000 återfinns i Sverige. Orsaken är en felaktig motorkomponent. Felet kan i värsta fall leda till att bilen börjar att brinna.

Svindlare fortsätter plundra svenska staten
Starka indikationer på att det systematiska bedrägeriet inte upphört i Sverige. Det som gör att utredarna tror att svindleriet fortsätter är att omsättningen på aktier ”ökar signifikant i de flesta EU-länder” kring utdelningsdagarna. Det här är relevant i sammanhanget och i Sverige saknas en lagstiftning om hur länge aktierna får innehas vid utdelningstillfället.

MTG räknar med organisk ökning
Bolaget redovisar en omsättning i linje med förväntat under andra kvartalet. Rörelseresultatet var negativt men bättre än väntat. Jämfört med föregående år steg vinsten.

Vita huset kallar till Huawei-möte
Vita husets ekonomiska rådgivare Larry Kudlow har ett möte med chefer för amerikanska halvledartillverkare och mjukvarubolag för att diskutera förbudet mot den kinesiska telekomjätten Huawei.

Netflix visar Eurovision i USA
Streamingjätten kommer att sända årets Eurovision samt de två semifinalerna i USA med start den 22 juli.

Tokrusning på ny börs – aktierna upp 148 procent i snitt
Kinas nya teknikbörs, Star, har fått en vild start. De 25 aktier som ingår i indexet handlades samtliga våldsamt uppåt under den första handelsdagen på måndagen.

ANNONS

E-sporttävling med ny rekordpott – 30 miljoner
Den årliga e-sporttävlingen The International 2019 inom spelet Dota 2 har nått en prispott på över 30 miljoner dollar, vilket är 29,4 procent högre än summan förra året. Detta trots att det är nästan 35 dagar kvar tills tävlingen inleds.

Walmart möblerar om i organisationen
Amerikanska detaljhandelsjätten Walmart gör fler organisationsförändringar för bättre integration av butiker, e-handel och ledarskap. Det framgår av ett memo som CNBC fått ta del av.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS