László Andraschek har plötsligt gått från en tillvaro i misär till ett liv i ekonomiskt oberoende.

ANNONS

Han satsade sina sista pengar på lotto och fick alla rätt. Vinsten blev motsvarande 18 miljoner kronor, berättar Expressen på nätet och hänvisar till The Guardian, som intervjuat den nyblivna lottomiljonären, som numera är en kändis i Ungern.

László har nyligen trätt fram och berättat att det var han som kammade hem jackpot-vinsten i september förra året – en av Ungerns största lottovinster genom tiderna.

Tillkännagivandet kom i samband med att László gjort en stor donation till ett härbärge.

Han förklarade då hur det gick till när han på en tågstation i Ungerns huvudstad Budapest lämnade in vinstkupongen.

”Jag hade bara valt sex nummer och den kvinnliga kassörskan påminde mig om att jag behövde välja ett sjunde. Jag sa åt henne att ta 24, det spelade ändå ingen roll”, berättar László Andraschek för The Guardian, uppger expressen.se, som konstaterar att han tack vare lottovinsten nu gjort sig skuldfri, köpt bostäder åt sina tre barn, spenderat pengar på en drömbil och även planerar att resa till Italien.

Nämnas kan att László Andraschek aldrig ägt ett pass och trots att han i dag är en av Ungers mest förmögna tänker han inte slösa bort pengarna på så särskilt mycket extravaganser.

ANNONS
ANNONS

”Jag har blivit rik men jag har inte förändrats som person. Jag kan köpa en stor tv eftersom jag har råd med det. Men jag köper inte tre stycken bara för att jag kan”, säger han till The Guardian, skriver Expressen.

HÅLL DIG À JOUR MED VÅRA GRATIS NYHETSBREV. DAGENS PS TJÄNST GER DIG DET BÄSTA FRÅN SVENSKA OCH INTERNATIONELLA MEDIER – ALLT SAMLAT PÅ ETT STÄLLE. KLICKA HÄR!