Dagens PS

GW:s hemliga bolag och Facebooks miljardbot

businessbriefen-leif-gw-persson-mark-zuckerberg
BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen. (Foto: TT/Montage)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 15 juli 2019Publicerad: 15 juli 2019

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

GW Perssons hemliga guldgruva avslöjad
“Det finansiella är utan jämförelse den största delen av verksamheten i mina bolag numera”, säger Leif GW Persson till Expressen – men han vill inte avslöja vad investmentbolaget heter.

Facebook tvingas betala 47 miljarder i böter
Amerikanska myndigheten, FTC, har gett Facebook rekordhöga böter på cirka 5 miljarder dollar, motsvarande 47 miljarder kronor. Notan relaterar till Cambridge Analytica-skandalen, då användardata såldes vidare till tredje part.

Miljardärernas genidrag? Här är elitens favoritaktier
Om du någonsin undrat var Sveriges rikaste investerar sina pengar så har vi listan för dig. Enligt en sammanställning som Omni och ägardatabasen Holdings gjort är det några aktier som återfinns i flera portföljer.

Hackare i Japan stjäl 300 miljoner i kryptovaluta
En japansk handelsplats för kryptovalutor har drabbats av ett intrång som resulterat i förluster på 3,5 miljarder yen, motsvarande knappt 300 miljoner kronor, i virtuella tillgångar.

Bloomberg: Stor risk för bostadsbubbla i Sverige
Enligt en ny undersökning från Bloomberg News är det bara bostadsmarknaderna i Kanada och Nya Zeeland som bär större risk för en bostadsbubbla.

Axfoods e-handel växer stort under andra kvartalet
Dagligvarubolaget Axfood redovisar en omsättning i linje med förväntat under andra kvartalet. Rörelseresultatet ökade något mer än marknadens förväntningar. Jämfört med föregående år steg vinsten.

Daimler vinstvarnar igen
Tyska fordonsjätten Daimler redovisar en förlust för det andra kvartalet. Resultatet är väsentligt sämre än marknadens förväntningar. Helåret väntas nu bli signifikant sämre än i fjol.

Huawei överger USA – miljardinvesterar i Italien
Kinesiska Huawei ska investera 3,1 miljarder dollar i Italien över de kommande tre åren. Det har landschefen Thomas Miao uppgett, rapporterar Reuters.

ANNONS

Toppchefen vill ha könskvotering i Sverige
”Jag tror att det behövs könskvotering för att få till en förändring, men när förändringen väl är uppnådd kanske det inte behövs könskvotering efter det.”

Det säger Michelle Kadir, tidigare produkt- och innehållschef på Spotify och nuvarande chef för Sony Digital.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS