Dagens PS

Extremvärme, aktieras och Sabuni ny L-ledare

businessbriefen-skogsbrand-oasmia-sabuni-liberalerna
BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen. (Foto: TT/Montage)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 28 juni 2019Publicerad: 28 juni 2019

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Fyra dödsfall i hettan – SMHI utfärdar varning
SMHI utfärdar en klass 1-varning för brandrisk i alla områden utom fjällen. Under helgen väntas temperaturerna stiga till närmare 30 grader.

”Det är fortsatt mycket torrt i Götaland, på Gotland och delar av Svealand”, säger SVT:s meteorolog Deana Bajic.

Aktie i spillror efter mardrömsmorgon
Bakgrunden är bland annat en urusel rapport men även uppgifter om misstänkta transaktioner och eventuella avnoteringar. Oasmia Pharmaceutical rasar med drygt 23 procent i börsöppningen i Stockholm på de negativa nyheterna nu på morgonen.

Sabuni vald till ny partiledare i Liberalerna
Nyamko Sabuni valdes på fredagen till ny partiledare för Liberalerna på partiets extrainsatta landsmöte i Stockholm. Valet av Sabuni var enhälligt, och någon rösträkningen behövdes inte. Hon föddes 1969 i Burundi och kom till Sverige 1981.

Apples designchef lämnar – efter 27 år
Sir Jony Ive lämnar Apple för att starta eget. Hans nya firma kommer att ha Apple som en av sina viktigaste kunder. Ive har varit anställd på Apple sedan 1992, och är en av vår tids mest inflytelserika industriella designers.

Finanstoppen: Ingen risk för ny kris
På frågan om han tror på en ny finanskris i Sverige svarar miljardären Fredrik Lundberg att han inte ser några som helst likheter med den ekonomiska situationen i landet i början av 1990-talet.

Ikea jagar efter trendig ny marknad – matleveranser
Möbeljätten Ikea har påbörjat ett pilotprojekt med hemleverans av mat i den franska huvudstaden Paris.

Fordonsjätten backar efter börsnotering
Fordonstillverkaren Traton, där bland andra svenska Scania och tyska MAN ingår, började idag den 28 juni att handlas på börserna i Stockholm och Frankfurt.

ANNONS

Trump på tvären – vill sänka kapitalvinstskatten
USA:s president Donald Trump överväger att sänka kapitalvinstskatten på ett sätt som skulle gynna främst de rika, rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor. Det handlar om att låta investeringsvinster indexeras med inflationen. Förslaget är mest fördelaktigt för rika investerare i samband med avyttringar av aktier och fastigheter.

Twitter ska flagga regelvidriga inlägg
Plattformen kommer att börja flagga makthavares inlägg som bryter mot reglerna, enligt en ny policy.Det framgår av ett blogginlägg. Bolaget tillägger dock att inläggen kommer att få finnas kvar på mikrobloggen om de är i ”allmänhetens intresse”.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS