Följ senaste nytt om coronaviruset. Direktrapporter runt om i världen. Dagens PS ger sina läsare, med hjälp av internationella medier, dagens viktigaste brief. Missa inte den!

ANNONS

Nu på morgonen deklarerar Världshälsoorganisationen WHO alltså att Europa, inte Kina, befinner sig i epicentrum för coronavirus-pandemin.

WHO:s generalsekreterare Tedros Adhanom Ghebreyesus motiverar sitt uttalande med att Europa i dagsläget har fler rapporterade smittade och dödsfall samtidigt än övriga världen, förutom Kina då där viruset enligt vad som sagts hade sitt ursprungsutbrott.

Samtidigt registrerar nu Storbritannien sin största ökning av corona-fall under en dag, enligt HuffPost reporter.

Direktrapportering från jordens alla hörn

Besök den amerikanska tidningens hemsida och ta del av alla länkar och källor i live-rapporteringen kring covid-19.

Sedan tidigare är det känt att president Donald Trump utlyst nationellt nödläge i USA på grund av virusutbrottet.

Trump upprepade att han inte tar något ansvar för fördröjningar i virustesterna utan utlovade i stället 50 miljarder dollar till statliga och lokala myndigheter för att hantera det han betecknar som ”en nationell nödsituation”.

Nu på lördagsmorgonen, svensk tid, uppger nyhetsbyrån AP att Vita huset godkänt lättnader till amerikaner som lider fysiskt, känslomässigt och ekonomiskt av coronaviruset.

ANNONS
ANNONS

I skrivande stund finns coronaviruset i 129 länder globalt. 142.320 människor är bekräftat smittade och 5.388 dödsfall registrerade, enligt WHO.s kartläggning över pandemin.

Här får du svar på dina frågor om viruset.