Dagens PS

Bostadstvist och bostadsbrist i länet

businessbriefen-bostadsbrist
BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen. (Foto: TT)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 25 nov. 2021Publicerad: 13 juni 2019

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Förlorade ångrat bostadsköp: “Allvarligt”
Ett par köpte en bostadsrätt i Brf West Side Solna men ångrade sig sedan och krävde pengarna tillbaka. Orsaken var flera års förseningar, men enligt tingsrätten kan förseningar av nya bostadsrätter tillåtas på obestämd tid vilket parets advokat, Jörn Liljeström, anser är orimligt. Paret har överklagat tingsrättens beslut till hovrätten.

Bostäder står tomma: “Politiken funkar inte”
Befolkningen i Stockholms län ökar stort, och byggandet av nya bostäder har försökt hänga med. Nu visar en ny rapport att flera nybyggen är alldeles för dyra att bo i – och därmed stor tomma.

Obama är i Sverige – rigoröst säkerhetspådrag
USA:s expresident landade i natt i privatjet på Arlanda och fick poliseskort till Grand Hôtel i Stockholm. Barack Obama har familjen med sig på sitt Sverigebesök där han ska tala på konferensen Brilliant Minds.

Franska ligan byter namn – till Uber Eats
När kontraktet med nuvarande sponsorn Conforama går ut kommer franska ligan byta namn. Från och med säsongen 2021/22 kommer toppdivisionen heta Ligue 1 Uber Eats.

Alibaba lämnar in hemlig ansökan om börsnotering
Kinesiska e-handelsjätten Alibaba har lämnat in en konfidentiell ansökan om börsnotering i Hongkong, säger källor till Bloomberg News.

Kryptovaluta kan bli olagligt i Indien
Ett nytt lagförslag skulle innebära 10 års fängelse för sparande eller handel i kryptovaluta. Förutom fängelse skulle föreslaget även innebära att personer som misstänks för att ha använt kryptovaluta inte kan släppas mot borgen.

Miljöskräcken: Kan finnas plast i din mat
Varje vecka får vi i oss fem gram mikroplast via maten – en mängd som motsvarar ett vanligt kreditkort, visar en ny studie från Världsnaturfonden.

Tyson satsar vegetariskt – Beyond Meat faller
Tyson Foods satsar på växtbaserade proteiner under det nya varumärket Raised & Rooted. Bolaget planerar att senare i år lansera en rad nya produkter, däribland vegetariska nuggets och hamburgare. Beyond Meats aktie är ned 2,5 procent i förhandeln på torsdagen efter Tyson Foods tillkännagivande.

ANNONS

Zlatan dementerar köp i Norra Tornen
För några veckor sedan rapporterade Aftonbladet att de hade uppgifter om att Zlatan Ibrahimovic hade köpt en lägenhet i Oscar Properties Norra Tornen. Nu dementerar Zlatan uppgifterna om lägenhetsköp på Twitter, skriver Fastighetsvärlden.

Ny attacker och krigshot kring Iran
Oljefartyg har återigen attackerats i Mellanöstern nära Iran, i vad som innebär en allt hetare risk för väpnad konflikt som även hotar försörjningen av råolja. Svd sammanställer vad som hittills är känt.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS